bugün

hz muhammed in eşleri

Peygamber efendimizin Hz. Mariye'den ibrahim adlı çocuğu dışında diğer bütün çocukları Hz. Hatice'dendir.

Diğer eşlerinden çocuğu yoktur.

Eşleri arasından yalnızca Hz. Aişe ile bakire iken evlenmiş, zaten ondan çocuğu yoktur.

Neden peygamber kadınları korumak amaçlı evleniyor madem de o zaman neden çocuk yapıyor diyip köşeye çekilmek, bir din kültürü ahlak bilgisi öğretmeninden din alimi muamelesi beklemekte akıllara durgunluk veren bir harekettir ve gülünçtür.

Misal: bir tanıdık ücretli öğretmen olarak kamu yönetimi bölümü mezunu olduğu halde din kültürü ahlak bilgisi öğretmenliği yaptı. Hem din kültürü öğretmenliği yapmamış olsada kendini yetiştiren bir insandan da bu suallerin cevabı alınabilir. Ayrıca günümüzde internetin varlığına rağmen hala bu konuların bu şekilde gündeme gelmesi geri kalmışlığın en temel göstergesidir.

gerçekten cahile laf anlatmak insanı yorar.

http://www.sorularlaislamiyet.com sorun varsa buyur, yaz. orada search bölümü var, yazıyorsun cevabı bulunuyor. hepsi kaynaklarla sabit cevaplar. cevap veren yazar kadrosunuda inceleyebilirsin. mouse ve klavyeyi kullanıyorsun bunlar için.

-----------------------------------------------

Bu hanımlardan Hz. sevde'ye yukarıda anlatıldığı üzre diğer ashabtan kimselerde talip olmuşlardır. ama kendisi rasulullah ile nikahlı olmak istemiştir. Yine örneğin Hz. Ümmü seleme'ye ebu bekir ve ömer hz. leri de talip olmuşlardır ama kabul etmemiştir. hz. aişe hariç hepsi duldur. örneğin hz. zeynep binti huzeyme efendimizle evlendiğinde 55 yaşındadır.