bugün

fenerbahçe

(#18717026)

fenerbahçe bu sene olur da şansı yaver giderse (mesela napoli yerine plzen geçerse turu) çeyrek finali, belki de yarı finali görecek - hatta kupayı kaldırırsa buna kimse şaşırmayacak. bunun sebebi de ne fenerbahçe'nin süper oyunu ne aykut kocaman ne de aziz yıldırım olacak.

fenerbahçe sene başında hedefi ne olarak koymuştu? şampiyonlar ligi + lig + türkiye kupası değil miydi hedef? o zaman şöyle düşünülebilir, bu kadro uefa ligi için kurulmadı - şampiyonlar ligi için kuruldu. belki teknik direktör avrupa için fazlasıyla kötü, ama tek tek ele alındığında oyuncuların kariyerleri ve kaliteleri ortada. dolayısıyla herkesin söylediği gibi '3 kulvarda yolumuza devam ediyoruz' söylemi doğru bir söylem değil.

en basitinden; eskişehir veya bursa ptt 1. lig'de oynasa önümüzdeki haftadan itibaren - ne kadar sorun yaşardı?

fenerbahçe'nin yeri uefa ligi değil, bu takımın kalitesi ve başarı ölçütü şampiyonlar ligi olmalı. dolayısıyla şu anda aykut kocaman'a avrupa fatihi muamelesi yapılmasının anlamı yok. 'barcelona'dan başka kimsenin dize getiremediği' spartak moskova maçında nasıl oynadıysa bate karşısında da öyle oynadı fenerbahçe. spartak atıyordu, bate atamıyor. başka bir sebebi yok bu durumunun.

son dönemde türkiye olarak dişe dokunur bir başarımız olmadığı için uluslar arası arenada; birbirimizi gazlamaya çok hazırız, ama gerçekler ne yazık ki o kadar pembe değil.

he ne olur; karşımıza napoli-atletico-liverpool vs gelir, eleriz - o zaman önünde saygıyla eğilmek gerekir bu durumun. ama şu anki durum ne yazık ki bu değil.

topalsporluyum.