bugün

yağmur durduğunda

bu sezon devlet tiyatroları tarafından sahnelenen, yazarı andrew bovell, yönetmeni hakan çimenser olan dram. herkese hitap etmeyeceğini, ancak belli kişiler tarafından da benimsenerek sevilecek kült bir oyun olduğunu düşünüyorum. konu size hitap ediyorsa sahnelenme biçiminden ve metinden etkilenmeniz yüksek olasılıklı.

--spoiler--
ailenin, insanın tüm hayatını etkilediğini ve ne yaparsak yapalım çoğunlukla bundan kaçamayacağımızı anlatmaya çalışan ve bu ağır konuya rağmen sonu rahatlatıcı bir oyun. çok büyük acıları naiflikle, insanın vicdanını çok fazla rahatsız etmeden, olayları biraz teğet geçerek 3-4 farklı nesil üzerinden anlatmaya çalışan bir oyun. bu nedenle olaylarla beraber uzun yılların geçtiği oyunda yazar insanı daha bütünleyici bir düşünceye vardırmaya çalışmış gibi. oyun öyle bir sonla bitiveriyor ki, seyirciler arasında ailesinden birini bir nedenle affedememiş insanların acılarının hafiflediğini ve hatta kendilerine acı vermiş herkesi affedebileceklerini düşündüklerini hayal ettim.
--spoiler--

anlam veremediğiniz, hatta kızdığınız bazı şeyler için affedemediğiniz, buna rağmen sevgisine ihtiyaç duyduğunuz ve bu yüzden acı çektiğiniz birileri varsa bu oyunu izlemelisiniz. zihinde farklı algıları harekete geçirebilme gücüne fazlaca sahip bu oyunun iyileştirici bir gücü var gibi.