bugün

bebeğe marjinal isim koyma sapkınlığı

vakti zamanında peder bey & valide hanımlarında giriştiği saçma durum. şöyle ki bizimkiler o sıralar çok revaçta olan mert ismini bana yakıştırmışlar. peder bey demiş ki "rahmetli babamında ismini ekleyelim. sebahattin mert olsun." annemde tamam olur ama bir sonuna can ekleyelim. "he he olur öylede yapalım." diyerekten benim ismim üzerinde çeşitli deneyler gerçekleştirmişler ve sonunda atomu parçalamışlar.

şimdi isim soyad verecem ama çokta önemli değil bilen biliyor zaten artık beni. isme bak arkadaş sebahattin mert can parçaoğlu. aşk-ı memnu dizisinden lost'a geçişi anlatıyor kısa sürede. tam bu isme karar vermişken sülalemde iki akıllı insandan biri olarak gördüğüm öğretmen dedem, la olum manyak mısınız bu adam üniversite sınavına girerken sınavın üçte birini ismini kodlamakla mı geçirecek diyerekten can ismini kaldırtmış ve annemlerin o döneme göre marjinal ve bir o kadar da popüler sayılabilecek atılımını engellemiş. yalnız dedemdeki ileri görüşlülükte had safhada ellerinden öpering.

şimdi büyükbabamdan geldiği için sebahattin ismiyle gurur duyarım orası ayrı ama ilkokulda yaşıtlarım dört işlem yapar, kompozisyonlar yazarken ben ismimi yazmaya çalışıyordum. 21 harf amk. ismimi yazmaya çalıştığımda tansu çiller başbakandı ismimi yazabildiğimde erbakan başbakan oldu. ondan sonra mert'in dersleri neden kötü. de yürüyün gidin.