bugün

camel

yaptığı her albümle kendini hep saygı ile andıran takdir edilesi progressive rock grubu.öyleki kurulduğu yıllarda henüz isim fikri kafalarında oluşamamışken kısacası grubun ismi the brew iken camel olarak değiştirip,1973 yılında camel isimli albümlerini piyasaya sürdü.bu albüm dünya ve avrupa üzerinde öyle bir etki yarattıki bir döneme damagasını vurdu.ardından gelen mirage albümü ise grubu tanıtmaya yetti.
camel grubunun en büyük özelliği karmaşık olan progresif riff,söz,sololarının yanına duygularını katması oldu.her şarkıda farklı anlamlar,çözülmesi zor anlar ve tabiiki bir müzik ziyafeti mevcut.andrew latimer (grubun beyni kurucusu kısaca herşeyi) öyle muhteşem sözlere,sololara imza atıyor ki bir anda mutlu olup bir anda melankolik bir hale bürünebiliyorsunuz.duygularımızı o adam gitarıyla icra ediyor kimi zaman.
1999 yılında çıkardıkları rajaz albümü ise kısacası ''hayatımın albümü'' .. her şarkı,nota,tuşlanan klavye,çalınan gitar,davul ve vokal zamanın çok çok ötesinde bir progresif rock albümü.lost and found dinlerken mesela kendimi soloların duygulu anlarına bırakıyorum her kaybediş bir kazanım diyorum kendime... albümü ismini veren rajaz şarkısı ise ondan söz ederken bile,cümlelerimi nasıl seçeceğim diye düşünüyorum .şarkının henüz ilk saniyelerinde başlıyan akustik gitar girişi ilk anda ruhuma işliyor sanki kanım akmıyor ve ben bü dünyada değilim misali..sözlerindeki anlam ve akıcılık ise andrew latimer'ın vokali ile can buluyor.sabaha kadar bu şarkı için yazsam az kalır ama sevsenizde sevmesenizde mutlaka bu şarkıyı dinleyin derim.
yalanın içine batmış,yozlaşmış dünyanın en yalın halini yansıtır bu şarkı ve camel grubu.

when the desert sun has passed horizon`s final light

and darkness takes it`s place...

we will pause to take our rest.

sharing song of love,

tales of tragedy.

the souls of heaven

are stars at night.

they will guide us on our way,

until we meet again

another day.

when a poet sings the song and all are hypnotised,

enchanted by the sound...

we will mark the time as one,

tandem in the sun.

the rhythm of a hymn.

the souls of heaven

are stars at night.

tehy will guide us on our way,

until we meet again

another day.

when the dawn has come

sing the song,

all day long.

we will move as one,

bear the load

on the road.

the souls of heaven

turn to stars

every single night

all across the sky...

they shine
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar