bugün

islam

avrupa' nın resmi tanımına göre "kendini peygamber ilan eden muhammed bin abdullah tarafından 570- 630 arası temelleri atılan, belirli kuralları ve düzeni olan arap dini."

bu tanımla okuyucunun aklını muhammed' in peygamberliğini sorgulamaya, yönlendirmeye iten dindir. bozuk arap düzenini kendi kurallarıyla düzenlemeye veya düzeltmeye çalışmış dindir.

buradan yola çıkılarak avrupa' ya göre islam sahte din, hristiyanlık ve musevilik ise has dindir. buna binaen islam kadrosu muhammed bin abdullah' tan başlayarak tümü sahtekar ve yağmacı olarak lanse edilmektedir.

bizim toplumumuzun ve diğer islam toplumlarının büyük çoğunluğuna göre ise tüm zamanların en iyi dinidir islam ve o' nun havarileri * en büyük kadrosudur tüm zamanların.

neden türklere değil de araplara indi konusu ise ayrı bir tartışma konusudur kimilerine göre çağın en bozuk ve adam edilesi toplumu araplardı ondan onlara indi kimilerine göre ise tanrı' nın en baştan planı muhammed bin abdullah' ı elçi yapma tasavvurundan dolayı kaçınılmaz araplara indi. bir kısmına göre ise yeryüzünde peygamber olacak tek ve son adam muhammed bin abdullah' tan başkası değildi, başkası elçi olamazdı o yüzden başka adam yoktu.

bunlar tartışmanın bir kısmı diğer bir kısmı peygamberin faaliyetleriyle ilgili.
avrupa' ya göre muhammed, katliamcı, yağmacı, kadın haklarını gasp eden çok eşli, zalim bir tarihi kişiliktir bu savı desteklemek için beni kureyza vb. olaylar ön plana getirilir.
ki bazen bunun için islam' ın kendi öz kaynaklarını öne sürerler misal buhari' den nakledilen hadisler gibi.

islam' a göre ise tek bir kişiyi dahi arkadan vurmamış, büyük merhamet ve akıl sahibi, tüm zamanların en büyük peygamberi hz. muhammed' dir. toplumumuzun büyük çoğunluğu da bu görüşte hem fikirdir.

bana sorarsanız ben de aynı fikirdeyim.
saygılar.