bugün

amarok

judo-kung fu karışımı, islamiyet öncesi türklerinin uyguladığı savunma ve saldırı sanatı.

görsel
orijinal adı; alpağutnung mengü az rak oğuz köreşidir.

alpağutnung: korkusuz, cengaver, alperen

mengü: sonsuz, ebedi, sonu olmayan

az rak: ender, nadir, az bulunan.

oğuz köreşi: oğuz güreşi.

kurucusu hakan haslaman'dan amarok açıklamaları;

-amarok düş güçünden oluşan bir yöntem değildir. kökü eski türük geçmişine ve mitolojisine dayanmaktadır. bu nedenle amarok'u eski türük geçmişinde bu ad ile bulamadığınıza şaşmayın, neden ki bu dövüş yöntemi bu biçimde eski türük sistemlerinde yoktur. değişik türük uluslarından alınıp, bu yönteme geliştirilmiştir ve bu adın verilmesi doğru bulunmuştur. ançak bu dövüş yönteminin kökü her bakımdan türük geçmişine ve kaynaklarına dayanmaktadır.

-amarok inuitlerin kurt yani böri adlandırılmasıyla hiç bir ilgisi yoktur.
şu soruyada yanıt vermek isteriz: "amarok neden öğretilmiyor?"

amarok yalnızca eski türüklerin dövüş sanatına yönelik değil, bunun yanısırada unutulmakta olan dil, yazı, geçmiş ve geleneklerine çok büyük önem vermektedir. bu nedenle amarok'un pazarda ki diğer türk dövüş sanatlarından ayrımı, diğer dövüşlerden oluşan bir biçim olmamayışıdır. geçmişde yok olmuş bir yöntemi yeniden yaşama getirebilmek, yalnızca anlık bir olay değildir, çok iyi düşünüp ve özenerek üzerine çalışma yapılması gerekir ve bu yılların araştırmasını alır. biz sizlere amarok'u eksiksiz ve oluşumu onaylı kaynaklara delilli sunmak için çalışıyoruz. pazarda olusan başka dövüş sanatlarının kopyası değiliz, wing chun ve benzeri sistemlerden gelmiyoruz ve onlarla bağlantımızda yoktur.

amarok düş gücünden (fantasi) oluşan bir yöntem değildir. kökü eski türük geçmişine ve kamcılık (şamanizm) bilimlerine dayanmaktadır. bu nedenle amarok'u eski türük geçmişinde bu ad ile bulamadığınıza enmeğin (şaşmayın), neden ki bu urug uzluğu (dövüş sanatı) bu biçimde eski türük tokış uzluklarında (savaş sanatlarına) yoktur.

amarok, islam öncesi eski türüklerin tokış uzluklarına dayanmaktadır. türük geleneklerinden alınıp, bu yönteme geliştirilmiştir ve bu adın verilmesi kurucu hakan haslamandan doğru bulunmuştur. çağcıl (modern) bir yöntem olsa da, kökü eski türük geçmişine ve kaynaklarına dayanmaktadır ki, bu m.ö. 300 yılının yazılı xing-nu kaynaklarına dayanmaktadır. sözde, bundan daha öncesine dayanacak söylentilerin uluslar arası yazılı kanıtları ve kaynakları yoktur.

bu urug uzluğunun özellikleri adın (değişik) bölümlerle gerçekleşir ve pazarda ki adın urug uzluklarından ayrıntılı yanları vardır. bu ayrıntıların barçası (hepsi) tavış (teknik) açıdan değildir, neden ki amarok öncelikle gizemcilik yaşamına ve sıkı düzenine (disipline) bağlıdır.

urug yöntemi kop (çok) geniş kapsamdadır. amarok'un bir kök bilim dalı vardır. bu genelde adın urug uzluklarında da öğrenilebilinir. amarok ilkeleri üzerine kurulmuş kök bilim dallarından artı bazı baş- ve tolum (silah) urug bilim dalları da vardır ve kamcılık öğretimi ile in-içgüdü (yaban hayvan) ayrıntılarına bağlıdır.

öğrenciye tokuşmadan önce elde etmesi gereken barça bilgiler öğretilir, örneğin gerilme, ten eşgüdümü vs... önemli olan öğrencinin her an doğru düşünce ve tavış etmenin bilinçliğini öğrenmesi, gereksiz yöntemleri bırakıp, yalnızca gerekenlerle tokuşmasıdır.

amarok'un öneyüklerinden (özelliklerinden) biri, öğrencilerin kop urug bilim dallarını birbiriyle bağlaya bilmesini öğrenmeleridir. bir öğrenci amarok'u bırakıp başka bir urug uzluğuna gidecek olursa, o urug uzluğunda büyük uyum sorunu yaşamaz.

amarok klip;
https://www.youtube.com/w...mbedded&v=xcj6ygs2h98

görsel

kaynak: http://www.amarok.net/

http://tarihturklerdebasl...mengu-az-rak-oguz-koresi/