bugün

kuzey ırak

4 haziranı 5 hazirana bağlayan gece iki adet internet sitesine düşen haber ile ciddi merak uayndıran bölgedir. adı geçen haberlerde ordumuza ait üst düzey subayları taşıyan cobra helikopteri kuyruk kısmında hedef olduğu ve kuzey ırak'ta bir kürt köyüne zorunlu iniş yaptığı, adı geçen mürettebatın kurtarılması için ise bölgeye bir küçük birlik gönderildiği şeklinde haber var idi. bu habere ait iki adet link yaklaşık 10 dakika içinde sitelerden kaldırıldı. yaklaşık 20 saatlik sürede konu ile ilgili bilgi bölgeden gelmedi. geldiyse de medyaya yansımadı.

bugün öğleden sonra haber siteleri haberi tekrar okuyuculara duyurdular. bu defa adı geçen helikopterin kuzey ırak'a değil ülke topraklarımıza indiği kuzey ırak'ta ise operasyon olmadığı yönünde bilgiler geldi.

bireysel anlamda ulaşılan rütbesi küçük şahıslar ise 2 gün önce bölgede hazır tutulmakta olan asker sayısında ciddi bir azalmadan bahsetmekteler.

akla iki ihtimal gelmekte, ya operasyon devam etmekte fakat bu resmi ağızlar tarafında dillendirilmeyip sakız edilmemeye çalışılmakta. yada operasyon devam ediyor ancak hatrı sayılır sayıda şehit askerimiz var bu haber ülke gündemine tunceli karaol baskınının ardından verilmekten imtina edilmekte.