bugün

eminem

bazen düşünüyorum. dre ile birlikte stüdyoda kayıt yaparken, beat üretirken ya da diğer mix-mastering işlerini yaparken, daha doğrusu yaptıktan sonra oturup ne konuşuyorlar o yorgunlukla. acaba dre ona 2pac, eazy-e ya da big ile olan anılarını anlatıyor mudur. belki de dre california love parçasının klibini çekerken pac'la yaşadıkları komik anıları anlatıyordur. marshall da buruk şekilde sırıtıyordur belki. kim bilir belki de n.w.a'in nasıl kurulduğunu anlatıyordur. bunları birinci ağızdan dinlemek herkese nasip olmaz. marshall büyük bir pac hayranıdır. kendisini eminem yapan adamla pac hakkında konuşmak inanılmaz bi şey olsa gerek.

canlı performanslarında şöyle bir olay var; şimdi bu adam sahnedeki tek beyaz olduğu için geri kalan herkes zenci. rahmetli proof, ya da şimdiki sahne arkadaşı d12 elemanlarından kon artis'le ikili performanslarından bahsetmiyorum. ikili performanslarında genelde kendi albümündeki parçaları okuyor zaten. ama 2003 detroit konseri gibi cümbür cemaat sahneye çıktıkları zaman (d12, g-unit, obie trice, dr dre, dj green lantern vs) güzel bir olay çıkıyor ortaya. mesela 50 cent ya da lloyd banks, ya da young buck, ya da bizarre kendi verse'lerini okurken eminem de onlarla beraber söylüyor. fakat bu zenci arkadaşlarımızın liriklerinde "nigga" kelimesi geçiyorsa ve şarkıyı söyledikleri zaman o kısma gelmişlerse eminem hemen mikrofonu ağzından çekiyor, indiriyor, uzaklaştırıyor. dudakları bile kıpırdamıyor o kelime geçene kadar. kaç eminem fanı dikkat etmiştir bu ayrıntıya? bir elin parmaklarını bile geçmez. bu adam böyle yaptığı zaman benim çok hoşuma gidiyor. ayrıca bir tv kanalında canlı şarkı söylerken kanalı zor durumda bırakmamak için küfürleri çaktırmadan yutması var ki, dünyanın en şirin hareketidir bu. mesela jay-z böyle yapmıyor. jay-z küfürleri değiştiriyor. mothafuckers yerine mothasuckers diyor.

jay-z demişken,
jay-z bir röportajında eminem'in onların stüdyosunu ziyaret edişini anlatıyor. herif diyor ki, em'e sarılırken tişörtünün altındaki çelik yeleği hissettim. başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorum demişti. tabi senin tuzun kuru ibnetör amip. gaga kaltağı, rihanna, kanye, sen ve diğer götler, hepinizin içi rahat. şu herkesin bildiği malum sürüngenlere hizmet ettiğim sürece herhangi bir tehdit algım yoksa ben de rahatça gezerim ortalıkta.

seni sevmeyenin amına koyim ben. adamımsın kıyamete dek.