bugün

euro truck simulator 2

ilk versiyonundan sonra benim de içinde bulunduğum birçok kişinin beklentilerinin büyük bir bölümünü karşılamış oyundur.

ilkinde eksik ne varsa düzeltmişler ve üzerine çok güzel yenilikler getirmişler. şehir sayılarının, yol çeşitliliğin artması beklentilere cevap vermiş. kendi işini kurup genişletme fikri çok iyi. saatlerce kafamı kaldıramadım desem yeridir.

ilk olarak lyon merkezde kurulan taze taşımacılık şirketim kırık dökük, tek araçlık kapasitesiyle piyasaya giriş yaptı. (tabi bu kırık dökük depoyu bir taşımacılık imparatorluğuna dönüştürmek bizim elimizde). yolu lyon'a düşen şoför dostları bir çayımızı içmeye bekleriz. ben olmazsam bile, şoför milton, yvonne, biri olur mutlaka. şimdilik 3 kişiyiz. bankadan çekilen kredilerle önce garaj kapasitesini 3 araca çıkarıp, iki yeni araç ve bunları çalıştıracak 2 şoför işe aldım. fakat gel gör ki bu arkadaşlar başta tecrübesiz, işi bilmeyen adamlar olduğundan "sanırım şimdilik" iyi para kazandırmıyorlar. sezerciği dilendiren erol taş gibi beğenmiyorum getirdikleri paraları, dövüyorum ibneleri. bir iş sonunda 106 euro getirdi birisi. ulan taksiye çıksan bir gün daha fazla getirirsin amk. 106 euro ne ? 100.000 £'luk tır çektim altına adamın haftalık getirdiği para benim tırın benzin masrafına gidiyor. aslında başta işe almadan önce boşluk doldurmalı kamyon arkası yazılarından sınav yapmam lazımdı bunları ya neyse. aldık bi kere. aslında istediğin şoförü, istediğin an işten kovabiliyorsun ama kovmirem ibneleri.

evet görüldüğü gibi bu tip bir iş geliştirme sistemiyle kendinizin kapitalist, yavşak bir patrona dönüşme sürecinizi adım adım izleyebilirsiniz. ben daha ilk iki işten sonra o yavşağa dönüştüm. neyse ki daha sonra kendimi topladım. artık babacan bir adamım. ne bileyim işte, çiçek taksi'nin ramço'su gibiyim artık. celal sen git, kenan sen gel, evladım bir derdin var mı ? diye takılıyorum.

yol içinde getirilen yeniliklere dönecek olursak; bunlardan biri de selektör olayı. gidişli gelişli yolda karşıdan gelen araç uzunlarınız açıksa selektör yapıyor. ben başta karşıdan araç geldiğini gördükçe eğlencesine, kendimce gerçekçilik katmak için uzunları kapatıyordum.
arada bir iki defa boşladığımda, karşısı selektör yapınca çocuk gibi sevindim. valla helal olsun. bu detayları eklemeleri çok güzel. bu ufak gibi görünen ayrıntılar aslında oyun zevkini çok arttırıyor.

oyunun meraklıları zaten oldukça memnundur tahminimce. bu tip oyunlara ilgisi olan ve oyunu oynamamış olanlar düşünmeden oynasın. ha unutmadan bir iki tane atalım ortaya ;

- mevzu derin
- beni yollar değil dostlarım yordu
- gaz verir haz alırım