bugün

bilderberg

toplantıları son derece gizli tutulan bu grubun, cfr dışındaki en önemli kurucusu; ilk toplantıdan itibaren 22 yıl boyunca kesintisiz başkanlığını yapan ve lockheed rüşvet skandalı nedeniyle başkanlığı bırakmak zorunda kalan, rothschildlerlede ilişkili hollanda prensi bernhard'dır. tek dünya devleti hayalini şu sözlerle açıklamıştır;

"milliyetçilik ortamında büyümüş insanları, egemenliklerinin bir kısmını milletler üstü süper bir organa devretme fikri konusunda tekrardan eğitmek, bizim önümüzdeki en büyük zorluktur."

bilderberg toplantılarına, genellikle her ülkeden o sene için o ülkede yapılacakları yapması gereken veya yapacak olan en üst düzey kişiler davet edilir. bu toplantılara çağırılmış olmanın minnettarlığı içindeki katılımcılar, ülkelerine döner dönmez kendilerine verilen emirleri hayata geçirirler.
katılımcılara örnek olarak; merkez bankası eski başkanı gazi erçel'i verip; ülkenin ekonomik batışına neden olan ımf ile 1999 aralık ayındaki stand by anlaşmasını imzalayan kişidir desek, başlığı açıklamış oluruz kanaatindeyim.