bugün

lazanya

MALZEMELER:

1 kutu lazanya ( Barilla marka kullandım ben )
350 gr. kıyma
2 orta boy kuru soğan ( küp küp doğranmış )
1 büyük kavanoz domates püresi ( yazın yaptıklarımdan kullandım ben, marketlerdede satılıyor. Yazın yaz domatesleri kullanıldığında bol sulu olanları tercih ediniz. )
2 adet havuç rendesi
400 gr. mantar ( temizleyip yıkayın ve kullanana kadar suda bekletin )
3 diş sarımsak( ezilmiş )
Tuz, karabiber, nane, kırmızı biber, fesleğen ( bulursanız tazesinden kullanınız )
Bol kaşar rendesi ( tercihen parmesan peyniri )

Beşamel sos için;
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz , karabiber

Unu tereyağında kavurun. Sararınca sütü ekleyin tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiber serpin.

HAZIRLANIŞI:

Az miktar sıvı yağda soğanları, havucu kavurun. Daha sonra içine kıyma ve sarımsak ilave edip kavurun. Kavrulan bu malzemeye baharatları, domatesi ilave edip bir taşım pişirin. ( kıymalı sos mümkün olduğunca sulu olmalı çünkü lazanyamızı direkt haşlamadan kullanacağız. Fırında pişerken beşamel sos, kıymalı sos ve mantarın suyuyla yumuşayacak )

Derince bir tepsiye biraz kaşık yardımıyla beşamel sos sürüp 1 kat lazanya koyun ve üzerine kıymalı sos, suyunu süzdüğümüz doğranmış mantarlarımızı koyup, beşamel sos sürün ve peynir serpiştirin. Tekrar lazanya, kıymalı sos, mantar, beşamel sos ve peynir sırasını takip ederek 4 kat tepsiye döşeyin. En üste kıymalı sos, mantar, beşamel sosu koyup bol domates ile üzerini kapayın. 30 Dakika orta ısıdaki fırında pişirin. Pişmesine yakın üzerine bol peynir koyup eritin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Not: Kullanılan iç malzeme tepsi ölçünüze göre azaltılabilir yada çoğaltılabilir...

(bkz: http://www.tarcininmutfagi.com)