bugün

kutay biberoğlu

gazi üniversitesi tıp fakültesinde kadın hastalıkları ve dogum ana bilim dalında prof. dr.
bu ülkenin görüp görebileceği en bilgili ve kendini en çok yenileyen doktoru. yani en azından bir öğrencisi olarak benim gördüğüm kadarıyla. bu ülkedeki %99 kadın doğum uzmanı üzerinden 6 sene geçmiş, yenilenmiş pcos tanı kriterlerini hala bilmezken çok rahat zekası ve bilgisiyle onları ezebilecek bir insan. kadın doğum stajımı alırken kendine idol olarak seçmemin yanından üzerinden 1 yıl geçtikten sonra bir kaç gün evvel kendi sorunumu danışmak için gittiğimde yanına, hayranlığım çok çok daha katlamıştır kendisine.
çünkü bana tsh ın sınırda dediğinde testin yanında yazan referans değerlerle alakası olmayan tsh ım için ilaç verdiğinde anladım yenilenen bir referans değeri olduğunu ve hocamın her zaman ki gibi bunu çok iyi bildiğini ve yanılmadım. yaptığım bir araştırmada artık American Association of Clinical Endocrinologists de tsh sınırının 3 e çekildiğini gördüm.
işte o an önünde önlüğümün bütün düğmelerini ilikleyip, eğilip, umarım bir gün onun hocalığında yetişen bir asistan doktor olurum ve etim de kemiğim de onun olur dövse de sövse de bilgileriyle beynimi donatsa diye dua ettim.
sonuç itibariyle sadece bu ülkede değil dünya çapında bir doktor ve gururumuz olan bir beyin kendisi.