bugün

zaytung

tamam komik değil ben de gülmedim ama bir de şöyle bakmak lazım. mizah'ın sınırı nedir, sınır olmalı mıdır?

adı üstünde mizah, yapılırken kimseyi incitmek istemeyecek kadar naif bir yanı var zaten. ha bazen öyle noktalara değer ki toplumun yüzleşmeye çekindiği, kral'ın duymak istemediği şeylerin söylendiği bazı durumlara düşebilir ama her şeyde olduğu gibi ona da mı sansür koymalıyız?

evet hem de hiç komik değildi, sadece down lu çocuk meselesi değil esprinin kendisi bizzat kötü, zorlama, gereksiz.

ama şimdi biz beğenmedik diye bu zehir gibi çalışan beyinlerin üstüne tuz ruhu mu dökelim? onları "acaba bu esprim yanlış anlaşılır mı" lara mı mahkum etmeliyiz? beğenmediysek bunu medeni bir şekilde belirtip linç etmesek olmuyor mu?

yapılsın arkadaşım, en mahrem konular, en olmadık benzetmeler, en alakasız bağlantılar kurulsun, insanların beyinleri böyle böyle açılır gelişir, "ı ıh olmamış bu dön bakim götünü kazık sokmalıyız" devirleri orta çağda kalmadı mı?

bi daha söylüyorum, berbat bi espriydi. ama şimdi birazdan bir politikacının çıkıp edeceği laflar daha mı az berbat? yazarları, çizerleri, gazetecileri, öğrencileri sistem tarafından sürekli tacize uğrayan, aydınları susturulan, medyası ele geçirilmiş, sürekli yanlı haber pompalanan bir ortamda, biz de onlara mı katılmalıyız?

yaptıklarını tasvip etmiyorum, ama bunu onlara kırıcı ve vahşi duygularla aktarırsam ifade ve düşünce özgürlüğüne, insanların bazen çizgiden dışarı adım atabilme özgürlüklerine, bir ortamda rahat fikir beyan etme haklarına saygısızlık olmaz mı?

biz zaten ilkokuldan beri, sus, yapma, etme, o elini indir, ellerini cebinden çıkar, sigaranı söndürlerle büyüdük. sonra erken kalk, çocuk yap, çok çalış, askere git, vergi ver, sus, elini indir, o yazarı okuma, bu konuda konuşma, sadece dinle ve oy ver lere kadar geldik.

adamların sloganı zaten ahlaksız haber diye! o siteye girenler de ortamı rajonu bilen insanlar, ciddi değiller o yüzden komik zaten ayıla bayıla girip okuyup süpürüyoruz siteyi. söz konusu haber hiç komik değil, gülmedik, ama siz devam edin yine bol bol fosfor yakmaya. neresinden baksan bir espridir, cisimsizdir, boşluktur, içi dolu değildir, art niyet yoktur.