bugün

teknoloji

bilginin sanayi işleminden sistemli bir şekilde geçirilmesidir. yada bir bakıma bilimsel bilginin uygulama alanıdır. ayrıca tasarımdan üretime, pazarlamadan bayiliklere kadar bir çok sektor ve alanı içinde barındırır. bunları yaparken de yine kendisinden yani teknolojiden faydalanır.
hayatı kolaylaştırması açısından yadsınamayacak derecede önemli olmakla birlikte yararlı mı zararlı mı oldugu her zaman tartışılmıstır. bir tarafı güçlü kılarken bir tarafın da mağduriyeti her zaman soz konusudur. en basitinden bir füze bir halka yada ülkeye bağımsızlık getirirken diğerinin yok olmasına sebep olabiliyor. yada bir üçak bir yandan ulaşımı sağlarken bir diğer uçak insanlar üzerine tonlarca ağırlıktaki bombaları yollayabiliyor. diğer bir örnekte ise bir kamera en güzel anları, mutlulukları kaydederken diğer bir kamera özel hayatları gizli çekim porno haline getirip insanları deşifre edebiliyor.
sonuçta yararları yadsınamayacak derecede çok olmasına karsın kullanımdan ve uygulamadan kaynaklanan kötü sonuçları da (göreceli olarak) olabiliyor teknolojinin.

(bkz: yararları ve de zararlarıyla teknoloji)