bugün

luftwaffe

almanlar, türkiye'nin savaş meydanlarında kazandığı zaferlerle sevr antlaşmasını hükümsüz kılması gibi bir başarı sağlayamadığı için, 1933'de versaille antlaşmasını dolaylı yollardan yürürlükten kaldırmak için amacıyla, o günkü adı cemiyet-i akvam olan s.d.n. milletler topluluğundan ayrılarak mecburi askerlik kanununu yürürlüğe koydular. bu tarihten sonra, almanya yeniden gizli olarak silahlanmaya başladı fakat kısa süre sonra bu ortaya çıktı. birinci dünya savaşı hava kahramanlarından hermann göering, 1933 yılında alman reich hava bakanlığına getirildi.

1934 yılında heinkel uçak fabrikaları he-70 blitz (yıldırım) isimli tek kişilik, tek motorlu iniş takımlarını içine çekebilen ve azami hızı 377 km. saat olan bir uçak geliştirdi. bu uçak dünyanın en hızlı ticari uçağıydı. uçak bir anda yedi dünya rekorunu birden kırdı. bu arada ünlü alman aerodinamik uzmanı alexandre lippisch, delta kanatlı bir uçak geliştirmeye ve denemeye başlamıştı. (bu araştırmalar günümüz uçak teknolojisinin temelini oluşturmaktadır.)

1934 yılında geliştirilen ilk hava radarı lübeck şehrinde denenmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. hitler, 1935 yılında almanya'nın bir hava kuvveti "luftwaffe"yi kurduğunu resmen açıklamıştır. zaten daha sonra, aynı yıl içerisinde de versaille anlaşmasını tanımadığını tüm dünyaya duyurmuştur.