bugün

takvim

bir doğum kontrol yoludur. masrafsız, his kaybı yok, hem de %100 kesin olmadığı için heycanlı olur.

anlatayım;
kadının menstrual döngüsü ortalama 28 gün sürer. bu süre kadın adet kanamsı görmeye başlayınca başlar. 5 gün falan sürer. beşinci daha sonra yumurtalıklardan bi yumurta ayın şanslı yumurtası seçilip fallop tüplerine atılır. bu olay 18. günde falan olur. bu arada kadının hamile kalma şansı yoktur. yumurtalıkların içine girip yumurtayın dölleyecek sperm yoksa tabi sizde! evet bu dönemde çiftler herhangi bir korunma yöntemine başvurmadan rahatça ilişkiye girebilir. fakat bu dönemim bir kaç gün değişebildiğini ve spermin kadın vücudunda bi kaç gün yaşayabildiğini unutmamalıyız. yani toplamda bize on günlük bir süre kalıyor, rahatca at koşturabileceğimiz.

bu döneim bitmesi, yani gelişen yumurtanın fallop tüpüne atılması ile de en tehlikeli dönem başlar. yumurta beyaz atlı prensini beklemektedir. üç beş gün burada bekleyip vazgeçer ve uterusun iç tabkası ile birlikte atılır. yeni bir döngü başlar.

bu olayları şu animasyondan daha iyi anlayabilirsiniz;
http://www.msnbc.com/news...s/menstrual_cycle_dw2.swf

mühim bir not: aslında bu döngünün sonunda, fallopi tüpündeki yumurtanın uterusa geçip kanama ile atılmaya başlamasındance bi kaç günlük güvenli bir zaman dilimi daha var. ama sakın tutturmaya çalışmayın, sıçarsınız.

bir tane daha: bu bilgilere dayanılarak girilen ilişkilerden doğacak çocukları üstüme almam, piç kalır şerefsizim.