bugün

dove

greenpeace'in ayarın kralını verdiği marka. dove'un onslaught isimli şu gerçek güzellik kampayasının devamı niteliğindeki reklamına farklı bir açıdan yaklaşmış greenpeace. iyi de etmiş aslında. bir nevi maske indirme operasyonu da diyebiliriz bu karşı atağa.

dilerseniz videoları izleyelim. dove'un onslaught videosu:
http://www.dailymotion.co...33x8f_dove-onslaught_news
ve greenpeace'in süper çalışması
http://www.youtube.com/watch?v=odI7pQFyjso

elbette insanlarda gerçek güzellik önemli ve dove hoş bir kampanya sunmuş ve fakat "gerçek" dünyada da güzellik önemli ve bunu sorumsuzca sömürürken diğer taraftan ahlak dersi vermeye çalışmak hafif ehem salakça ya da hm.. eğreti diyelim biz iyisimi, eğreti duruyor. evet.. ele verir talkımı kendi yutar salkımı atasözü de bu duruma uygun olabilir. neyse ki sadece kısa bir film ile kalmamış greenpeace'in hareketi, devamında bir kampanyayı da sürüklemiş.hemen aşağıdaki linkten kampanyanın detaylarını öğrenebilirsiniz;
http://www.greenpeace.org...n/unilever-campaign-info/
ve buradan da unilever'e yollanılan açık mektuba dahil olabilir, tepkinizi bir nebze de olsa gösterebilirsiniz.
http://www.greenpeace.org...ific/dove-palmoil-action/

ayrıca kampanya "aman dove'u boykot edelim!" gibi çocukça bir amaç içermemektedir, sadece yeniden ağaçlandırma gibi basit eylemleri bile gerçekleştirmeyen unilever'in dikkatini bu yöne çekmektir. (burada politically correct olayının hafifçe suyunu çıkarmam gerekiyor sanırım. elbette ormanları yok eden, kesen eli baltalı unilever çalışanları değildir. ancak unilever palm oil en büyük şirkettir.)

dur formata biraz daha uyan bişiler karalayalım hemen; önümüzdeki günlerde yağmur ormanlarını kormak adına harekete geçeceğini düşündüğüm, her alanda gerçek güzelliği korumayı amaçlamasını umduğum marka..