bugün

fazıl say

büyük adamdir.
hakkinda hazirlanan iddanameyi okuduktan sonra gözümde daha da büyümüstür.
efendim kendisi ateisttir, ben ise müslümanim. söyle diyeyim "dindar kindar" kesimden olmasam bile, kendimi inancli olarak da görürüm.
fazil say'in "dini degerlere hakaret" sayilan ve iddianamede yer alan twitter mesajlarini okudum ve cümlelere dökmekten aciz oldugum bir sürü fikrimin, fazil say'in klavyesinden ciktigini gördüm. hayir fazil say dini degerlere hakaret etmiyor, islam'i hedef almiyor. bunu böyle okumak icin nasil okumak gerekir, bana birisi anlatsin lütfen. fazil say aslinda gercek inananlarin yapmasi gereken seyi yapiyor: din tüccarlarini, dini siyasi emellerine, kisisel cikarlarina, cep doldurmaya, kullanan sarlatanlari elestiriyor. kurandaki islamdan uzaklasmis, sekilci, sig, tüccar zihniyetlilerin uydurduklari islam anlayisini elestiriyor. bunu elestirmek aslinda biz inananlarin göreviydi ama biz bu görevi yerine getiremedik. fazil say yapti bizim icin ve bundan ötürü de cezalandirilmak isteniyor.
bir yerde 22 saniyede ezan okunuyorsa, "acelen ne?" sorusu hakaret degil, hakli bir sorudur.

--spoiler--
"Tanrı, uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi? Bunu da düşün"
--spoiler--

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20629477.asp
diyorsa, bundaki suc unsuru nerede?

kuran düsün, sorgula, anla, kavra, diyor, aynisini fazil say deyince, hakaret oluyor.

anayasal haklara ne oldu? benim pozitif din hürriyetim varsa, onun fikir hürriyeti yok mu?
negatif din hürriyeti yok mu?
allah askina:

--spoiler--
"Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum"

"Ben ateistim, diğer yarısını bilmem"
--spoiler--

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20629477.asp

cümleleri bile iddianame konusu olmus. böyle bir sey olabilir mi? anayasadan da gectim, cogunlugun hanefi mezhebinden olan türklerin, mezhep imamlari ebu hanife'nin mescitlere ateistleri davet edip onlarla fikir alisverislerinde, entellektüel tartismalarda bulundugunu da bilmiyorlar mi?

kaynak: imam hamza yusuf.

iddianamede denildigi gibi "gereksiz saldiri, baskalarini sebepsiz yere incitme" olsa, amenna ama yok. dinimi kullanip asil kötülügü yapanlari elestirmesi takdir görecegine, adamin basina gelmeyen kalmadi.