bugün

öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

--spoiler--
eyüp peygamber çok hastalanıyor ve vücudunda derin yaralar oluyor, öyle ki zamanla bu yaralar kurtlanıyor. ama bu peygamber o kadar düşünceli ve cömert ki yaralarından düşen kurtları alıp "onların rızkı benim" diyerek tekrar yaralarının üstüne koyuyor.
--spoiler--

bu şeyi yıllar önce birinden dinledim. dinler dinlemez de -ne diyorsun sen ya? ne saçmalıyorsun. kurt mu koyuyormuş. hani temizlik nerede, buna nasıl inanırsınız, saçmalık...- gibisine tepkiler verip, anlatanı da kendi çapımda aşağıladım sandım.

aradan bir kaç ay geçti discovery channel da belgesel izliyorum. belgesel konusu, yüksek doku kaybı olan insanlar için tedavi yöntemleri. vücut bir yere kadar olan doku kaybını kendi tedavi ediyor ama büyük doku kayıplarında yaralar kapanmıyor. araştırmışlar-bulmuşlar. bu tür dokulara yeşil sinek kurtlarını bırakıyorlar ve dokuyu kapatıyorlar. bu kurtlar ölü dokuyu yiyerek patlıyorlar ve patladıkları zaman bıraktıkları salgı yeni doku oluşmasını hızlandırıyor.* bu kurtları yetiştiren ve üreten tesisler var. baya açık yaraya bir avuç kurdu atıp sarıyorlar.

kendi kendime küçüldüğümü hissettiğim andır. küçücük kafamla bilmediğim konular hakkında ön yargılı olmamam gerektiğini suratıma çarpmıştır.