bugün

dangerous

90'lı yılların daha başında çıkmış bomba gibi bir michael jackson albümü. hala zevkle dinlenir, hala içinde yeni soundlar, sesler keşfedebilirsiniz. işte michael jackson albüm yapınca böyle oluyor. bugün yapılan bir pop albümü 2, 3 yıl sonra eskiyor ama biz hala michael jackson albümlerini severek dinliyor hakkında konuşuyoruz. 20 yıldan fazla olmuş! işte efsane olmak böyle bir şey.

şarkılara gelelim;

(bkz: jam) albümün açılış parçası, dünyadaki genel problemler üzerine mj'ye çok yakışan bir şarkı. Çok enerjik, kıpr kıpır, şarkıdaki nefesliler ve özellikle rap kısmı çok güzel.
(bkz: why you wanna trip on me) mj'in dünyada o kadar sorun varken, açlık varken, polis şiddeti, eğitim sorunu varken niye benimle uğraşıyorsunuz diye sorduğu enfes şarkı. Mj'in "why, why why?" dediği kısımlar için ölünür.
(bkz: in the closet) yaramaz bir şarkı ve melodisi süper. Kalıcı bir melodi ne zaman dinleseniz de eskimez kulağınızda.
(bkz: she drives me wild) albümdeki diğer şarkıların arkasında kalmış gibi görünse de çok iyi şarkı. Özellikle nakarat kısmıyla daha da güzelleşiyor. Şarkının başındaki araba kornası sesini mj'in son provasını izleyenler hatırlayacaktır.
(bkz: remember the time) bir klasik daha. Çok güzel bir aşk şarkısı. Bu şarkıdaki melodik yapı, aranje hala günümüz popçuları tarafından kullanılıyor, 1990'ların sonu 2000'li yılların başındaki pop müziği hatırlarsanız bu şarkının etkisini de anlarsınız.
(bkz: cant let her get away) remember the time gibi tarzıyla aranjesiyle popüler müziğin köşe taşlarını dinliyorsunuz bu albümde işte bu da o şarkılardan biri. Justin timberlake'in 2000'lerin ortalarında yaptığı albümlerde bu soundu ve melodiyi duyabilirsiniz. işte kral bu kadar zamanının ötesinde işler yapmış, dinleyin duyun.
(bkz: heal the world) dünyayı korumak için insanlara nasıl ilham verirsin diye sorsalar bu şarkıyı dinletmeniz yeterli olur. Bu şaheser hakkında fazla kelime sarfetmeye bile gerek yok. Başyapıt.
(bkz: black or white) ırkçılık karşıtı bir mj klasiği. Slash'in muhteşem gitarı uçuruyor. Mj'in en güzel şarkılarından.
(bkz: who is it) mj'in yaptığı en güzel şarkılardan ve müzik tarihinin gelmiş geçmiş en iyi şarkılarından biridir, net. Şarkıdaki acı öyle gerçek ki, enstrümanları, aranjesi, melodisi, beatbox'ı, ritmleri, mj'in sesi.. hepsi o kadar muhteşem ki. Zaten sırıf introu bile insanı mahvetmeye yetiyor. dahiyane bir iş başka bir açıklaması yok.
(bkz: give in to me) yine who is it gibi mj'in yaptığı en güzel şarkılardan biri, gelmiş geçmiş en iyi rock şarkılarından biri. çok etkileyici ve modern bir şarkı.
(bkz: will you be there) beethoven ve mj birlikteliği. işte ortaya böyle bir şey çıkıyor. Başından sonuna kadar tüylerinizi diken diken ediyor. Mj'in klasik müziğe olan merakını ve yüksek seviye müzik anlayışını bu şarkıda açıkça duyabilirsiniz.
(bkz: keep the faith) yine mesaj veren çok güzel mj şarkılarından biri, zevkle dinlenir.
(bkz: gone too soon)mj'in su gibi sesiyle ağlattığı şarkı.
(bkz: dangerous) albümünü açılış şarkısı olacak kadar iyi, enerjik, klasik bir şarkı, özellikle dansı efsanedir.

Sonuç? albümü dinleyin ve günümüzün melodiden, anlamdan yoksun popüler albümlerinden sonra kulaklarınızın pasını silin. 20 yıl sonra bile mi? evet 20 yıl sonra bile.