bugün

yaratıcı

--spoiler--
anladım aslolan inanmak için görmek değil görmek için inanmakmış
--spoiler--

demir demirkan - rüzgar...

bu sözler ile demir kral gerçekte ne demek istemiş bilemem ama son derece öznel ve amacının dışına çıkabilecek bir fikir;
insan, varlığın sadece 5 duyuyla algılanabilecek bir kavram olduğuna inanmazken, 5 duyusuyla algılayamadığı şeyleri yok saymaktadır. burda bir terslik olduğu konusundaki düşüncelerim;

aslında herşey yaklaşıma bağlı olarak değişebilen birer fonksiyondur.
madde, enerji ve ikisinin birbiriyle olan ezeli ilişkisi sadece materyalizm üzerinden açıklanamaz.
madde sonlu, enerji sonsuzdur. dolayısıyla enerji ile insan algısı arasında bazı filtreler vardır. bunlara algı (5 duyumuz) denir. enerjinin; 'tanımlanabilir, sonlu madde' üzerinde oluşturduğu etkilerinden yola çıkarak enerji tanımı yapmaya çalışırız. sonuçlar her ne kadar gerçeğe yakın olsa da, asla enerjinin tanımıyla tamamen örtüşmez. aradaki madde ve algı filtreleri yok edilmeden enerji tam olarak anlaşılamaz. yani aslında biyolojik dolayısıyla maddi birer varlık olan insan için sonsuza ulaşmak imkansızdır. ruh kavramı hakkında da bunlar geçerlidir.
dünya üzerinde 5 duyu ile yaratıcı (az önce bahsettiğim nedenlerden ötürü) algılanamaz. yalnızca boyut değiştirmek (üst boyut olmalı) bu sorunu halledebilir. buna ölüm denir. maddeden sıyrılmak, sonsuza açılmak. işte yaratıcıya ulaşmanın yolu tam olarak budur.

yaratıcı ve yaratılış tanımlarının daha sağlıklı yapılabilmesi için varılan yargı kadar gidilen yol da önemlidir. yani aslında yaratıcının varlığından çok ona ulaşmaya çalıştığımız yolları sorgulamalıyız. alıntı yaptığım sözler böyle bir beyin fırtınası yaşamama sebep olur hep.