bugün

atatürk ün etkisinin gün geçtikçe azalması

chp nin hızlandırdığı durumdur. her lafında atatürkü sahiplenip sayıklayan, peşinden de doğuluları, fakirleri, köylüleri ve iyi eğitim alamamış insanları ''salak, gerizekalı, cahil, bidon kafalı, köylü, sıkmabaş'' diye aşağılayan chp güruhudur. son dönemlerde ortaya çıkan dersim muhabbetlerinden sonra da doğal olarak bazı insanlarda antipati oluşmaya başlamıştır.

herşey bir yana, bu zaten doğal bir durumdur. dünya ne insanlar, ne kahramanlar, ne komutanlar görmüştür ama hepsi tarihin tozlu sayfalarında kalmışlardır. çünkü zaman ilerlemektedir ve çağa ayak uydurmak gerekmektedir. elbette bu tamamen unutuldukları ya da saygı görmemeleri demek değildir.

şimdi çağa ayak uydurmak derken (bazı kemocanların ''bre dürzüler siz de 1400 sene önceki saçmalıklara hala inanıyonuzzz ona bakarssaaaaaaannnn'' diye beyin özürlü gibi çemkireceğini bildiğim için ayrıca bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim), bu demek midir ki iyi işler yapan insanları unutalım ve bir daha hatırlamayalım?

elbette hayır. fakat bugünkü kemocanların derdi başkadır. onlar isterler ki yine eski günlerdeki gibi ülke faşizmle yönetilsin, dindarlar,başörtülüler,doğulular 2. sınıf insan olsun, ülkede sadece kendilerinin sözü geçsin. tahtları sallanmaya başlarsa falan hemen darbe yapılıp rakipler asılsın.

bunların ''atatürkün etkisi''nden anladıkları budur. bu etki elbette azalacaktır, zaten azalmaktadır ve azalmalıdır. yoksa kimse ''atatürke saygı gösterilmesin, atatürk sevilmesin, atatürkün adı bile anılmasın'' demiyor zaten kemocan kardeşlerim. saygıyı hakeden insana gereken saygı gösterilir zaten meraklanmayın.

ama siz, medeni, zeki, eğitimli, bilgili, soylu ve asil (!) kemocanlar, kalkıp da ''allah diye diye atatürkü unutturacaklar pis geri kafalılar'' diye avrupa ya özenip, salakça triplere girip de insanların inandığı tanrı'yı zihinlerinden çıkarıp onun yerine atatürkü yerleştirmeye kalkarsanız, dindarlara ve türbanlılara karşı ''cahil, sıkmabaş, orospu'' gibi tabirler kullanırsanız, millet de size aynen son seçimlerde üst üste yaşandığı gibi siktiri çeker ve zamanla azalırsınız, bir gün de bitersiniz. ve bu salakça fikirlerinizin arasına sürekli ''atamm, nerelerdesin, bu cahiller ülkeyi ele geçirdi atamm, gel de kurtar bizi atamm, sen kalk ben yatamm'' gibi ilkokul seviyesindeki kemocanca ifadelerinizi serpiştirirseniz, insanlarda elbette antipati oluşur ve elbette atatürk ten soğur.

özetle, eğer atatürk etkisinin azalmasından kastınız, eski günlerin, chp faşistliğinin ve islamofobinin artık bitmiş olması ise kusura bakmayınız, yıl 2012, insanlar faşizm, ve laiklik perdesi altında din düşmanlığı yerine özgürlük ve demokrasiyi tercih eder. yok bu değil de atatürke gösterilmesi gereken saygıdan, onu unutmamaktan bahsediyorsanız meraklanmyaın, unutmaz kimse.