bugün

dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz

devletin, hükümetin veya herhangi bir siyasi partinin dindar bir gençlik yetiştirmek gibi bir görevi yoktur, olamaz. herkesin anası, babası, bir ailesi var çok şükür. onlar karar verirler çocuklarını nasıl yetiştireceğine.

isteyen ateist, isteyen komunist, isteyen laik isteyen dindar yetiştirebilir çocuğunu. bunu devlete soracak veya danışacak değildir.

devletten beklenen bu alt yapının sağlanmasıdır. yani ben çocuğumu dindar yetiştirmek istiyorsam devlet benim işimi kolaylaştırmalı ya da ateist yetiştirmek istiyorsam devlet bana gerekli alt yapıyı sunabilmeli.

devletin bana herhangi bir dini, düşünceyi dikte etmesi gibi saçma sapan bir şey olamaz. devlet fırsat eşitliğini sağlasın yeter, başka ihsan istemez.

bu arada kendi neslimin dindar olmasını isterim ve elbette bu yönde çalışacağım. fakat bunu nasıl yapacağımı da ne tayyip'e ne de arınç'a soracak değilim.

ak partiliyim ama bu beyanat nerden baksan adamın elinde kalıyor, umarım erdoğan söylediği yanlışın farkına varır ve bu beyanı tekrarlamaz.