bugün

sigaranın yararları

her hasta olan boku sigaraya atıyor oysa etkenler o kadar çok ki. sigara ilacı elinden mi alıyor? zorla mı ağzına girmeye çalışıyor?

her kış sabahı şehirlerin havası bildiğin siyah oluyor kaloriferlerden; hadi onu geçtim kişi başına düşen araba sayısının 1 den fazla olduğu yerlerde hava daimi siyah. şimdi bu kadar dumanın içinde sigara mı rahatsız ediyor sizi sigaramı hasta yapıyor!

sigara bir kafede yalnız başınıza otururken mal mal görünmekten kurtulma aracıdır. kendi başınıza bardakla oynayacağınıza yakarsınız bir sigara dalarsınız denizin mavisine keyif adamı olursunuz.

finalleri verememişsiniz, öss' yi kazanamamışsınız, iş görüşmesi kötü geçmiş, sevgili terk etmiş...

ulan ne olacak yak bir sigara oh iyi ki böyle olmuş dedirtsin size, keyifin doruklarında seyyahlık yaptırsın.

çay içeceksiniz, ulan o çay ne öyle kuru kuru; yakarsınız yanında bir sigara değişimi fark edersiniz çay sadece bir çay değil yaşam suyudur artık. kahvede de birada da durum böyle.

çok mutlusunuz mutluluktan ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, yav neden bilmiyorsunuz yak bir sigara keyifini çıkar anın.

sigara şu hayatta ki boşlukların doldurulmasını sağlayan yegane varlıktır.

14 yaşımdan önce bende bizat sigara içenleri salak gözüye görür, ne zevk alıyorsunuz gibi saçma sapan düşüncelere sahiptim ama başlayınca gördüm ki asıl salak benmişim. her şey bir kere fırt çekmeye başlıyormuş.

sigaranın başka bir yararı haşereler yönündendir, eğer odanız duman altıysa o odaya ne sivri sinek girer ne de arı mutlu mesut cam açarsınız.

sigara arkadaş edingecidir.

otobüs beklerken bir bakmışsınız ateşiniz yok, durakta sizin gibi sigarakolik birini görür ateşiniz var mı dersiniz çıkarır verir ve muhabbet başlar uzun uzun bir bakmışsınız yepyeni sıfır model bir arkadaşınız olmuş.

işaret ve orta parmağınızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırsınız o parmaklar vücudunuzun en güzel uzuvları gbi gözükür gözünüze.

sigaralı şarkılarla anarsınız sevdiklerinizi bir sigara yakıp uçup gider keder gam.

denizde dalmak için nefesiniz fazla tıkandığından dalmazsınız fazla açılmazsınız sigara can simidi gibi boğulma tehlikesini önlemiş olur böylece.

her zaman bir zümre gibi arkadaşlarınız olur bir yerlerde hiç tanımadığınız aynı şeye sigara zammına aynı anda sövdüğünüz ruh ikizleriniz bunları düşünür mutlu olursunuz.

bir iki olay anlatayım mina urgan' ın bir dinazorun anıları kitabından aşırdığım;

bir fabrika müdürü sigarayı bırakalı yirmi sene olmuş fakat masasında bir sigarabir de çakmak mutlaka dururmuş. işçilerinden biri yanına gitmiş, müdürüm iyi ki bıraktınız şu meretide kurtuldunuz ama neden hala bunlar burda duruyor demiş.müdür ona "öyle deme be ahmet bıraktım ama özlüyorum baktıkça anılarım canlanıyor hasret gideriyorum" demiş..

necip fazıl sigarayı bırakalı 15 sene olmuş bir gece rüyasında "oh bir sigara buldum kimse görmeden içeyim aman kimse görmesin" diye sayıklıyormuş.

gördünüz ya sigara öyle bir dostluk verirki bir gün ihanet edip bırakırsanız bıraktıktan 15 20 sene sonra bile özlemle anarsınız.

sigara öldürür yalanı var bir de inanmayın efenim. inanmayın kuşların söylediklerine; sigara sağlıklı bir yaşamı getirir.
siz hiç sigara içerken ölen birisini gördünüz mü? hayır dediğinizi duyar gibiyim. peki ya spor yaparken ölenler? kim bilir kaç tane. sağlığa zararlı olan spordur efenim.
sigara nefesinizi kesmek sureti ile sizi spordan kurtarır; böylece sağlıklı bir yaşamın kapıları size açılmış olur.

sigara ayrıca bildiğiniz üzere susatan bir şey. çok susatıp az yedirerek forma girmenizi sağlar, dengeli beslenme alışkanlığı kazandırır.

ayrıca üremeyi imkansız kıldığı da yalan. farkında mısınız filmlerin bile en büyük klişelerinden biri, sevişme sonrası orgazm sigarasıdır. bu insanlar neden sigara içer? tabi ki spermler ve yumurtalık buna ihtiyaç duyduğu için. her nefeste üreme hücreleri içeride çek baba çek baba nidaları ile karşılık verir. gerginlikleri kaybolur ve böylece sağlıklı bir çocuğun dünyaya gelmesini sağlar.

sigarasız toplum geri kalmış toplumdur.

sigarasız kalmış toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

sigara bir barış vesilesidir kızılderililer bile barış çubuğu adı altında tüttürmektedir sigaranın ilk hallerinden birini, sigara düşmanlıkların dostluğa dönüşmesidir.

bunlar saymakla bitmez en iyisi yakın bir sigara kendiniz görün.

-------------------------------------------------------------mayıs 19; 1628,4. muratla sohbet sırası; akheramosis

ben buradan alındım: http://sozlukeko.com/sozl...rocess=eid&eid=907970