bugün

teksas manifestosu

"her türlü bizans oyunlarına rağmen istanbul hegomonyasına son vereceğiz"
80'li yıllarda bursaspor tribünlerinin en çarpıcı pankartlarından birisiydi. bu aslında pankarttan çok bir davayı, bir felsefeyi anlatıyordu.

''futbol yalnızca futbol değildir'' değişinin kanıtı olan türk futbolunun, üç ayrıcalıklı istanbul kulübünün emrine teslim edilmesine baş kaldırısının başlangıcı futbol takımımızdan daha çok tribünlerimizde oluştu. bursasporumuz'un kuruluşu ile birlikte, olaylı zonguldak deplasmanı sonrası teksas ünvanını alan bursaspor aşıkları, daha sonra 1967 yılında 1. lige çıkmamızla istanbul dükalığının karşısına her zaman tüm haşmetiyle dikilerek, malum takımların taraftarlarının en azından bursamız da istediği gibi at oynatamayacağını tüm türkiye'ye göstermiştir.

1981 - 1993 arası sabahlamalar döneminde adından fazlası ile söz ettiren teksas, her alanda tam bir anadolu duruşu sergilemiştir. 80'li yılların sonunda teksaslılar kendilerini bursa şehrinin neferi olarak görmekle beraber, bursa şehrinin her değerine, başta bursaspor olmak üzere sonuna kadar bağlıdır ve bağlı kalacaktır. türk futbolunun istanbul kulüplerine teslim edilmesine karşı sürdürülen bu çaba anadolu futbolunun hakketiği ilgiyi görmesine ve bu düzen değişene kadar devam edecektir. biz bursasporluyuz, teksasliyiz.

» teksaslı; bursasporludur anadolunun bazi şehirlerinde olduğu gibi; 1.takimim 2.takimım muhabbetine karşıdır.

» teksaslı; bursa adinin olduğu her platformda şehrinin her türlü değerinin yanında yer alır.

» teksaslı; triibün kültürünün bütün özelliklerine sahiptir.

» teksaslı; takımından başarı dışında hiç bir şey beklemez,
takimina maddi ve manevi anlamda katki sağlar.

» teksaslı; malum takımların taraftarları gibi kupalara şampiyonluklara değil, renklerine aşıktır.

» teksaslı; vatanseverdir,sportmendir,centilmendir.

» teksaslı; türk futbolseverlerinin hastalıklı bir adeti olan kendi şehrinin takimı yerine, istanbul kulüplerine uşaklık etmeyi marifet sayan kişileri taraftar olarak kabul etmez hiçbir şekilde onlari muhatap almaz.

» teksaslı; bursaspora karşı yapılan her yanlışlıkta tepkisini gerekli şekilde verir.

» teksaslı; türk tribün alemindeki yerini kolay edinmemiştir bugüne kadar verilen mücadelerde yer alan eski teksaslılarıda unutmaz ve onlardan teslim aldığı bayrağın en üst noktada kalması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmaz,

» teksaslı; her şey bursa için ve anti istanbul felsefesiyle hareket eder.

Not:teksas ismi olaylı zonguldak deplasmanı sonrası polisler ve basın tarafından bursaspor taraftarına verilmiştir taraftarımızın o günden sonra adı teksas konvoyu daha sonra teksas olarak kalmıştır ayrıca taraftar gurubuna polis tarafından isim verilmesi olayının dünyada başka bir örneği yoktur.