bugün

dolu sözlük

Sözlük dünyasının en gençlerinden. Farklı bir havası var. Sohbet ve arkadaş ekleme olayı var ve site altyapısı da hoş. Tez zamanda yol alacak gibi duruyor.
--spoiler--
dolu sözlük,bilgi paylaşımı ve eğlence portalıdır.kullanıcılar ya da ziyaretçiler burada aradıkları doğru bilgileri bulabilir; bunların yanında herhangi bir konu,kişi,kuruluş,olay,ya da durum hakkında yorum içeren, taraflı, lehte ya da aleyhte yorumlarla da karşılaşabilir.dolu sözlük herhangi bir siyasi görüşe sahip değildir.lâkin kullanıcıları olabilir.dolu sözlük hiçbir görüşe karşı değildir.açıkçası dolu sözlük “tarafsızdır”.fakat kullanıcıların taraflı olması hususuna karışmaz ve karışamaz.kişiler “demokratik haklarını” kullanarak istedikleri şeyi sevip sevmeme ve eleştirme hakkına sahiptirler.bu bağlamda her kullanıcı kendi yazdıklarından sorumludur.dolu sözlük sadece kendi yazdıklarından mesuldür.

1 ) dolu sözlük özgür bir portaldır.özgürlük en önemli değerimizdir.bu yüzden herkes fikir beyan edebilmelidir.düşünce özgürlüğü kapsamında konuşabilmelidir.bu sebepten; hiçbir kullanıcının hesabı ya da yorumu kendisi dışında birisi tarafından “silinemez”.portalda bu yetkiye sahip herhangi bir yönetici yoktur.

2 ) dolu sözlük herhangi bir siyasi ya da dini görüşü benimsemez ,sempati duymaz ya da karşı durmaz.

3 ) dolu sözlük daha fazla özgürlükten,i̇nsan haklarından,i̇fade özgürlüğünden,hayvan haklarından,doğaya saygıdan yanadır.

4 ) dolu sözlük anayasasının ilk 3 maddesi değiştirilemez.değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

5 ) dolu sözlük’te kimsenin yorum,başlık ya da hesabı silme yetkisi olmaması kullanıcıların sergileyecekleri kötü tavırların cezalandırılamayacağı anlamına gelmez." görünmez i̇nsan mertebesi " bu gibi kişilerin rehabilitasyonları için harika bir tedavi olacaktır görüşündeyiz.

6 ) dolu sözlük’te 8 çeşit kullanıcı vardır.bunlar ; üstinsan,editör,yazar,eleman,jurnalci,stajyer,görünmez i̇nsan,teknisyen olarak adlandırılır.

7 ) dolu sözlük ; kullanıcılarının çeşitli mertebeleri olan,arkadaşlık sistemi,mesajlaşma,konular başlatma,başlatılmış konulara yorum yapma ve yorumları oylama gibi faaliyetlerde bulunulabilen bir portaldır.

8 ) dolu sözlük’te “üstinsan” sıfatı ile bulunan kişiler vardır.bu kullanıcılar; sözlük bünyesinde çalışırlar ve en yetkili kullanıcılardır.“editörler” tarafından oylanmış “görünmez insan” ların yeni mertebelerini belirler ve onları o mertebeye yükseltebilirler. aynı şekilde gerekli görülen kullanıcıların mertebelerini düşürme yetkileri de vardır. üstinsanlar yorum içeren yazılar yazmazlar.onların görevi yorum yapmak değildir.herhangi bir konuda editörlerce gerekli görülür ise doğru,saf,yorumsuz bilgiyi verirler ve onların bu yazıları o başlıktaki kaçıncı sırada olursa olsun 1. sıraya çıkartma hakları vardır.

9 ) dolu sözlük’te “editör” diye adlandırılan bir mertebe vardır.bu mertebedeki kullanıcılar,genel olarak konularında uzman kişilerdir.her biri kendi uzmanlık alanlarındaki şikayetleri değerlendir,”görünmez i̇nsan” mertebesindeki kullanıcıların yorumlarını ve açtıkları başlıkları inceleyip oylama yaparlar.bu oylamaların neticesinde “görünmez i̇nsan”ların sözlük içindeki yeni mertebeleri belirlenecektir.genel olarak fazla uyumazlar çünkü zekidirler ya da öyle görünmeyi başarırlar.bu yüzden onlar editördürler.editörlerin en önemli özelliklerinden biri de istekleri doğrultusunda http://www.facebook.com/dolusozluk sayfasında ,açtıkları başlıkların kendi mahlâsları ile yayınlanacak olmasıdır.

10 ) dolu sözlük’te yazar diye adlandırdığımız bir mertebe vardır.bu mertebedeki kullanıcılar,sözlüğümüzün medar-ı iftiharlarıdırlar.onların sayısı ile övünür onların açtığı başlıklarla,yazdıkları yorum ve verdikleri bilgilerle büyürüz.

11 ) dolu sözlük’te eleman diye adlandırdığımız bir mertebe vardır. bu mertebedeki kullanıcılar,sözlüğümüzün yakın gelecekte yazarlığa adım atacağına inandığımız kullanıcılarıdır.

12 ) dolu sözlük’te jurnalci diye adlandırdığımız bir mertebe vardır. bu kişilerin kullanıcı panellerinde diğerlerinden farklı olarak “editöre havale et “ sekmesi olacaktır.bu sekme ile jurnalci; sakıncalı,yanlış,küfür,ağır hakaret içeren ya da içerdiğine inandığı yorum ya da başlıkları editörlerin dikkatine sunmuş olacaktır.editörlerin hangilerinin dikkatini çekeceği ise “editöre havale et “ sekmesine basmasının ardından, jurnalciye sistemin yönelteceği “bölüm seç “sekmesindeki konulardan bir veya birden fazlasını seçmesi ile gerçekleşecektir.örnek olarak; tarih,coğrafya,siyaset,din gibi.bu sayede her editörün önceden belirlenmiş alanlarındaki jurnaller kendi kullanıcı panellerinde görüşlerine sunulacaktır.jurnalciler bu sözlüğün akışında çok kıymetli bir yere sahiptirler.

13 ) dolu sözlük’te “stajyer” adı altındaki bir mertebe vardır.bu kullanıcılar yorum yapabilir ancak başlık açamazlar.fakat herhangi bir başlığı, açılması için yazarlara önerebilir.bu yüzden kullanıcı panelinde başlık açmaya çalıştığında, ona “bu başlığı bir yazara öner” diye bir seçenek çıkacaktır.bu seçenekle stajyer beğendiği bir yazara ya da direkt editörlere başlığı açmaları için önermiş olacaktır.bu önerileri değerlendiren yazarlar ya da editörler uygun görürler ise başlığı açacaklardır.bu açılan başlık kullanıcının açtırdığı başlık olarak hanesine yazılacaktır.stajyerlerin açtırdığı başlıklar bir hafta içinde 20 yi geçer ise eleman kademesine yükseltileceklerdir editörler tarafından.aynı şekilde stajyer uygunsuz başlıklar öneriyor ise ve bunlar artık editörlere zaman kaybettirecek seviyeye gelmiş ise ( haftada 10 kötü öneri ya da toplamda 60 yeterli ) görünmez insan mertebesine ulaştırılır kullanıcı.

14 ) dolu sözlük’te “görünmez insan” diye adlandırılan bir mertebe vardır.yeni kullanıcılar bu mertebede başlarlar sözlüğümüze. bu kullanıcıların özelliği yazar olmak için kayıt yapmış, lâkin bu kayıtları henüz editörlerce onaylanmamıştır.buna rağmen görünmez insanlar her başlığa yorum yapabilir,yeni başlık açabilir,yorumları oylayabilirler.buradaki önemli nokta şudur;görünmez insanların profil ve yorumlarını yalnızca kendileri,editörler ve üstinsanlar görebilir.editörler bu gördükleri yorum ve başlıklar hakkında yorum yapar, beğenir ya da beğenmezler.bu yolla ortaya çıkan istatistiki değerler % 50 nin üzerinde olumlu ise kullanıcı eleman konumuna geçer.%85 oranında olumlu ise kişi direkt yazar konumuna getirilir.eğer kullanıcı %50 ‘nin altında olumlu olarak istatistik tutturur ise “stajyer” olarak kullanıcılığı devam eder. “görünmez i̇nsan” mertebesi kimsenin sırtına geçirilmiş deli gömleği değildir.geçicidir.uzun olması fikir özgürlüğüne aykırıdır.lâkin oradan çıkılamaz olmadığı gibi geri dönülemez de değildir !her kullanıcı yeteri kadar saçmalar ise o mertebeye tekrardan ulaşabilir.yeter ki bunun için gayret göstersin.

15 ) dolu sözlük’te “teknisyen” diye adlandırılan bir mertebe vardır.bu mertebe hakkında ileri geri konuşmanın ya da görev tanımı yapmanın gereği yoktur.”çok gizli “ olarak dosyalanmış ve kapatılmıştır.hiç bir mertebe ile kıyaslanamaz olduğunu bilmek yeterlidir.

tüm bu maddeleri okuyan sabırlı kişileri -her şeyden önce - kutluyoruz ve iyi eğlenceler diliyoruz.

dolu sözlük ağustos 2011
--spoiler--

http://dolusozluk.com