bugün

zaman

az önce internet sitesinde okuduğum yanlı haber ; ege üniversitesinde 1.200 öğrenci okul içine mescit yapılsın diye imza toplamışlar !! tamam buna lafım yok .

öğrencilerin gerekçeleri ise ; ''ibadet hürriyetinin avrupa insan hakları sözleşmesi'nin 9. maddesi ve anayasa'nın 24. maddesi''nde yer alması.

örnek vermek güzel de, bu bildirgeleri destekleyen ülkelerin anayasalarında ve avrupa insan hakları sözleşmesi'nin 9. maddesinden hareket ederek ''eğitim kurumlarına dini simge ile girilemez ve ibadet yapılamaz, toplum düzeni için sınırlandırılabilir'' maddesi yok mudur ? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

kişi ibadetini istediği gibi yapabilir ama bazı yerlerde bu; başkalaştırma, sınıflaşma ve ayrımcılık olmasın diye yasaklanmıştır.

daha da genişleteyim, ''bir çocuk kendi dinini kurar ve ibadet yöntemi olarak ''seks yapıyoruz'' der. belli bir kitle bu dine geçişini yaparsa ne olacak ? biraz akıl ve biraz daha akıl.

not: eksileyen kişi bana şurada haksızsın desin , anlamaya çalışayım.

********
9. madde'de sınırlandırılabileceği ve bunu koşullarından birininde kamu güvenliği olduğu belirtilmiştir. kimse secdeye yatarken bu güvenliğe tehdit oluşturamaz lakin halka açık olduğu takdirde saldırılara da açıktır.(terör).