bugün

tanım

sözlüğün olmazsa olmazı. ve bence doğru yapılması gerekiyor bunun. bazı yanlış yapılanları var, şahsen beni rahatsız ediyor. şöyle ki:

başlık: vapurda kuran okuyan gence memesini gösteren kız
tanım: bugün öğle sularında yaşadığım ve insanlığımdan utandığım ilginç olay.

şimdi saçma sapan bir örnek oldu biliyorum, başlığın kendisi zaten gereksiz ama solda bunu buldum şu an için. başlıkta işaret edilen, yani tanımlanacak olan şey apaçık kız iken tanım olaydır şeklinde yapılmış. tanım olsun diye yapılan blah blah durumdur, entrylerinin hemen hepsinde de bu geçerli. sözlük yönetimin bu konudaki tutumunu bilmiyorum ama son zamanlarda bunlardan iyice görür oldum.

durumdur kalıbı elbette kullanılacak ama bir eyleme ya da söze de durumdur tanımı yapılır mı yahu.

bir diğeri de şunun gibiler:

başlık: tkp nin teröre duyarsız kalması
tanım: "para'nın saltanatı varsa,halk'ın tkp'si var." sloganı ile seçimlere giren tkp'nin çok değer verdiği halk'ın en önceikli sorunu olan terör'e parti tüzüğünde ya da seçim programında yer vermemesidir.

şimdi başlık ve tanımın, bir nevi cümle gibi olması gerekmiyor mu? yani başlık elma, tanım yasak meyvedir ya da cennet kovulma sebebi olduğunda ortaya "elma, yasak meyvedir" ve "elma cennetten kovulma sebebidir" gibi bir cümle çıkmayacak mı?

şimdi bunun için baktığımızda

tkp nin teröre duyarsız kalması, "para'nın saltanatı varsa,halk'ın tkp'si var." sloganı ile seçimlere giren tkp'nin çok değer verdiği halk'ın en önceikli sorunu olan terör'e parti tüzüğünde ya da seçim programında yer vermemesidir.

bir şey anladınız mı? bunun gibi sürüyle entry var sözlükte. biraz uğraşılsa da şunlar temizlense, insanların daha rahat okuyabileceği bir sözlük olsa burası... ben bu şekilde okumakta zorlanıyorum, cidden, çıtıllık olsun diye demiyorum. format iş olsun diye değil okuyucu rahat etsin diye var. biraz uygulansın istiyorum, çok şey değil.