bugün

battlefield 3

büyük ihtimal BC2deki gibi patlayacak oyundur. inşallah patlamaz o başka mesele de bu zamana kadar yapılan hiçbir battlefield oyunu FPS'nin temel mantığı olan silah hakimiyeti ve oynanabilirlik açısından tatmin edici olmamıştır büyük ihtimal bu da olmayacaktır. Ayrıca Uçak, helikopter vb araçları kullanmak "FPS" ile alakalı bir durum değildir. o yüzden oyunun FPS kısmında bir artı yaratmayacaktır. Ha eğlenceli bir atmosfer sunar o başka mesele.

Umarız ki yapımcı firma bizim öngörülerimizi boşa çıkarır da adam gibi "FPS" hissiyatı veren oyun çıkartır. 99'un oyunu olmasına rağmen Counter'ın neden hala en çok oynanan oyunlar arasında olduğunu iyi anlamışlardır. Eğer anlamışlarsa, Bu grafiklerle ve oyundaki atmosferle turnayı gözünden vurup tarihin en iyi oyunlarından birine imza atabilirler. Anlamamışlarsa BC2 gibi dar bir oyuncu kitlesinde tıkılıp kalacaklar, bu oyuncu kitlesi de kendilerini özel hissetmek için biz simulasyon oynuyoruz, tank mank kullanıyoruz bilmem ne diye tatmin olmaya çalışacaktır.

Ha bir de gözünüzü seveyim fanboylar, COD şöyle kötü böyle kötü demeyin lan. bildim bileli battlefield şöyle süper cod şöyle kötü diyorsunuz. iki oyunun da birbiriyle alakasız lan. Ha ben milisaniyeler içerisinde AWM ile shifte basıp +-30 metre mesefeden dürbünle adam vurmayı severim. Sen +100 metre mesafeden Shifte basmadan fizik kuralı diye koyulan lakin abartılmış kurallarla lakin vurması çok kolay olarak adam vurmayı denersin yapımcılar da bu açığı kapatmak için koskoca 0.5 cal mermiyle bile 2 vuruşta ancak adamın ölmesine izin verir bir de övünerek anlatırsın, bizde kafadan vurmadan tek atışta ölmüyor COD daha kolay diye.

not: lütfen yazdıklarıma konsol bebeleri okusa bile fikir yürütmesin, PCciler beğenmemişse beğenmeyebilir.

ha bir ek daha yapalım: birçok pc oyuncusu bilgisayarları çok çok çok kaldırmasına rağmen COD serilerini olabilecek minimum grafikte oynar ki ortalarda lüzumsuz ayrıntı olmasın sonuca odaklanalım diye, keza CS GO da nereden baksan 7-8 yıllık motorla ortaya çıkmıştır. Yani mesele oyunun oynanabilirliğindedir grafiklerinde değil. HA ben COD'u full ayarlarla oynarım gölge vs takip ettiğim için o başka mesele. bir de konsolcular bizim de grafiklerimiz süper olacak diye sevinmesin, olmayacak. millet senin konsolun fiyatına ekran kartını boşuna mı alıyor lan?