bugün

bir hindu ibadeti olarak hac ve tavaf

henüz hac mevsimi değil belki ama şimdiden hacılık ve süper hacılık için kayıt yaptıran vatandaşlarımıza bu uyarıyı yapmak da boynumuzun borcudur.
daha önce yapmış olduğumuz tespitlerde de belirttiğimiz üzre islamiyet çevresindeki daha eski dinlerden etkilenmiş ve bu dinlerin ritüellerini birer farz haline getirerek yeni bir dinmişçesine lanse edilmiştir.
(bkz: islamiyet in arak bir din olduğu gerçeği)

işte bu etkileşimlerden(daha doğrusu araklardan) biri de islamın şartlarından biri olan hac ibadeti ve tavaftır.

kabe malum müslümanlar için kutsal bir binadır. lakin kabe'nin islamiyetle ne derece alakalı olduğuna bir önceki yazımızda değinmiş, kabe hakkında bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkarmaya çalışmıştık;
(bkz: kabe nin hz ibrahim tarafından yapıldığı yalanı/#12868768)

iş bu yazımızın neticesinde de kabe'nin aslında hindular tarafından inşa edildiği kanısına varmıştık sevgili panpalar...

varaka bin nevfel'i bilenler bilir...kendisi hz muhammed'in hanımı hz hatice'nin eski nişanlısı(ya da bir rivayete göre ilk eşidir. gerçi islami kaynaklar varaka'yı hatice'nin akrabası olarak gösterirler ki bu da araplar arasında akraba evliliğinin pek geçerli olduğu düşünüldüğünde son derece mantıklı bir savunmadır) ve islamiyet'in kurgulanmasındaki perde arkasındaki en önemli isimdir.

bu zat-ı muhterem hindu shiva metinlerinden hatırı sayılır bir bölümü araklayarak allah'a uyarlaması, dua edilmesi, kabe'ye beyaz elbiseler içinde gidilip 7 kere dönerek tavaf edilmesi gibi harika ibadetleri islam dinine uyarlayıvermiştir.

bu gün hacılarımızın kabe denilen yerde yaptıkları ibadetlerin hindular tarafından garbha(kabe'ye ne kadar da benziyor) denilen tapınaklarda binlerce yıldır yapmaları tesadüf olabilir mi?

hadi diyelim ki bu tesadüf.

peki ya bu garbha tapınaklarının güneydoğu köşesinde shankara taşlarının konulması, bu taşlara insanların ellerini, yüzlerini sürüp temenniler yapması da mı tesadüf...

--spoiler--
Kabe'de sekizgen şekilli kaide (bir taş) ibrahim'in makamı adıyla bilinir. Hinduizm'de yaratıcı Brahma'nın kaidesi de sekizgen şeklindedir.
Müslüman hacılar, Kabe'nin etrafını yedi kere dönerler. Hindular da tanrı ve tanrışalarını tavaf (paradakshina) ederler. Bu, Kabe kutsallığının islam öncesi dönemden gelen bir geleneğidir.
Müslüman hacıların, aynen Hinduların kendi kutsalları etrafında tavaf yapmaları gibi, Kabe'yi tavaf etmeleri, söylenenin aksine, islam'da taşların kutsal olmadığı iddiasının doğru olmadığını gösterir.
--spoiler--

e hacılar tüm bunlar arak değil, putperestliğin ilahi bir dine uyarlanması değil de nedir?

kuran'da hac kavramı geçmiyor mu peki?

elbette geçiyor...ama gidin hindu tapınağının etrafında 7 kez tavaf edin denilmiyor...

aslında 7 defa tavaf ritüeli var ammavelakin 7 kez tavaf edilecek bina kabe değil...

e peki neresi?

"allah tarafından bina edilenin etrafında tavaf edin"

peki allah tarafından bina edilen neresi? kabe mi? başka bir yer mi?

ben biliyorum neresi olduğunu ama söylemem.

demek istemem şu ki sayın müminler ibadetinizi arapların ve arap sevicilerin söyledikleri gibi değil de hz muhammed'in aktardığı gibi yapınız.
din ile aranıza şarlatanları koymayınız. zaten yüce yaradan sizlere allah ile aranıza kimseyi koymayın, düşünün, yorumlayın, okuduğunuzu anlayın diye beyin vermedi mi?

öptüm heryerlerinizden. kibbye...