bugün

türkiye futbol federasyonu

türk futbolunu kaosa sürükledikleri, bu yüzden lig başladığında yaşanacak vahim olayları öngördükleri için, sorumluluğu birilerine yükleme çabasındaki kurumcuk.

''bu sorumsuz davranışın sonucunda türk futbolunun ve değerli tüm kulüplerimizin göreceği zararın ve nahoş olayların, bu açıklamaları yapanların sorumluluğunda olduğunun bilinmesini tarihe not düşeriz. ''

açıklamanın küçük bir bölümü olan bu pasaj dahi, federasyonun acizliğini görmeye yetecektir. yaşanacak olayların önüne geçemeyeceğini beyan edecek ve bunun sorumluluğunu tek bir kulübe yüklemeye çalışacak kadar zavallı olduğunun beyanıdır.

hemen bir önceki açıklamaya yani meşhur basın toplantısına dönelim ve etik kurul raporundan okuduğu pasajı hatırlayalım.

''kurulumuz dosya içeriği ile sınırlı olarak yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonucunda kanaat oluşturmaya yetecek düzeyde kanıt bulunan bazı müsabakalardaki eylemlerin; ilgili kişiler ve kişilerin eylem ve davranışlarının kulüpleri izafesi mümkün olduğu durumlarda spor kulüpleri bakımından şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluştuğu kanaatine ulaşmış, bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı şeklinde görüş bildirmiştir.''

şimdi etik kurul raporundan okuduğu bu pasaja göre bazı maçlarda şike yapıldığı kanaatine varıldığı net biçimde belirtilmiş. bu rapora rağmen sen delil yok diyerek işin içinden çıkacak kadar tarafsın demektir. aynı zamanda karar alamayacak kadar aciz.

hal böyleyken, pişkinlik edip yaşanacak olayların sorumluluğunu galatasaray kulübüne yüklemeye çalışmak en hafif tabiriyle aymazlıktır.