bugün

battlefield 3

single player campaign yapmasa da olurdu oyunu, dice yapımı, ea şeysi. insanlar bunu multiplayer oynamak için alacak sonuçta.

ayrıca daha önce belirttiğim gibi her halükarda call of duty'den daha simülasyondur ama cod gibi arcade bir oyunla kıyaslanmaktadır ve bu acı duruma g.tüyle bile gülmemelidir insan. ağlanacak halimize lol diyoruz. topluca, hadi bakalım.

çok merak ediyorum, acaba bütün o grafiklere sıradan diyen adam grafikleri medium'dan yukarı alıp bir açtı mı? en sona dayanmış haliyle en aşağı 90-100 fps'yi görüp bir oynayın*, belki fikriniz değişir. ha olmuyorsa da, göz var izan var. zannetme ki bilgisayarı inim inim inleten optimizasyonlara tavım. hatta nefret ederim. keşke mw2'nin optimizasyonu black ops'ta da olsaydı da bir şeye benzeseydi. ama o treyarch'ın suçu.

oynayacak server dert olabilir, takım arkadaşları hödükten de oluşabilir bir insanın, vakit kaybettirir, var böyle şeyler. ama arada bir konuş, yönlendir onları istersen? sosyal becerilerin gelişir belki? ben işe yaramadığını görmedim, insan gibi bir şeyler istenince insanlardan, hiç değilse deniyorlar ve güzel şeyler olabiliyor.

sadece daracık noktalara yığılmayı problem ediyorsa birisi, cod'da daha çok etmeli. demolition ya da sabotage oynadıysa ömründe tabi. battlefield'da gene flank şansı var.

bana bir ithamda bulunmak isteyen birisi; adam gibi uluslararası bir ligde* ladder'ın ilk sayfasında haftalarca tutunabilmiş, ömründe turnuva/kupa görmüş, hatta skalasında derece almış, oynadığı belli bir oyunda her gün en az iki pcw'ye katılmış olmak zorundadır benim yaptığım gibi. yoksa o ithamları kaale bile almam. casual ve hardcore oyuncular arasında bir çizgi olmalı.

açtivision'ın açtivision olma sebebi, vermeden almak istemesidir. elite meselesine dikkatinizi çekmiştim diye düşünüyorum. ayrıca cod4'te neden yeni mapler patchlerle beş kuruş vermeden oynandı, ve hala da oynanıyor? demek ki babasının hayrına iş yapınca ölünmüyor. ayrıca 3 kıytırık map için para alacaksa da bari yavaş gitsin. bütün dlc'lerin tamamına bile 15 dolar fazla bence, bırak bir tanesini. mw3'ün mw2'den senaryo dışında ne farkı var biri bana göstersin çok rica ediyorum. iki oyunu da daha önce oynamamış bir adama iki oyunu da onbeşer dakika oynatsak hangisinin halef hangisinin selef olduğunu ayırt edemeyeceği iki oyun çıkartmışsa bir firma; ben oyuncu olarak kendimi aşağılanmış, kazıklanmış ve aptal yerine konmuş hissederim. böyle hissetmeyip de kendisine layık görülen konumu kabullenecek kadar özsaygıdan yoksunsa bir oyuncu(?), benim diyecek sözüm yok.

ea'in ceosu da babamın oğlu değildir, açtivision'ın ceosu da, zaten ben de iki firmaya da sevgi beslediğime dair tek kelime etmedim. ea iyi, süper, daşşağı yalanası falan değildir; kötünün iyisidir, anlamak isteyene.

nereye bakacağınızı bilmiyorsanız, tanıdığım optik dükkanı sahibi çok iyidir. 8 kasım 2011'de modern warfare 3 vizyonda, tabii zamunda'yla ilgilenmiyorsanız. resmi sitesinde ve her e3 videosunda belirtiliyor. savunuyorsun bari basit şeyleri bil.

siz sadece önünüze konulanı yiyin, hiç sorgulamayın. modern warfare'in benim ve dünyanın geri kalanı tarafından epikliği kabul görmüş hikayesi, 3. oyunla son buluyor, yani en azından böyle planlanmıştı. ama pes gibi her sene her sene sonsuza kadar ufak değişikliklerle temcit pilavı gibi önünüze konsaydı modern warfare, gık demeden afiyetle yerdiniz. o yüzden beni de, söylediklerimi de, bu konuya olan bakış açımı da anlamanızı beklemiyorum. bunun üzerine de tek kelime söylemem.