bugün

britney spears

Eski yaşadığı olaylar değil artık devri geçmiş olduğu için dinlenmeyen şarkıcı.

Pop, "on beş dakikalık bir ün" (bkz: andy warhol) söyleminin vücut bulmuş halidir. Showbiz dünyası, ergenlerin en kolay tüketeceği kültürel aktivite olan pop'u sürekli allayıp pullayıp yenilemek zorundadır. Zira bir nesil büyümekte eski pop idollerini bırakıp ciddileşmekte, arkadan gelen nesil ise o pop idollerini eski neslin idolü diye beğenmemektedir. Bu yeni nesil için yeni idollere ihtiyaç vardır ve bu yüzden pop en dinamik tüketim aracıdır.

Madonna gibi şarkıcılar çok usta müzik kulağına sahip olmaları (Madonna beste yapamaz ama söyleyeceği şarkıları kendi seçer- hangi şarkının tutacağını iyi bilir) ve kadınlık unsurunu çok iyi kullanmaları; Pet Shop Boys, Depeche Mode, Cure, New Order gibi gruplar söz yazma ve beste yetenekleri; Cher gibi şarkıcılar da olağanüstü sesleriyle bu handikapı aşıp birden fazla nesle hitap edebilirler.

Britney Spears bunların hiçbirine sahip değildir. Ortalamanın üstünde bir sesi ve bir güzelliği vardır. Şovbiz dünyası onu lolita olarak sunup pazarlamıştır ve o sıralar osursa tutmuştur. Dansları haricinde hiçbir elle tutulur kıymeti olmayan Spears'ın dönemi geçmiştir. Yerini Keisha, Lady Gaga vs almıştır.

Şu son albümündeki şarkılar iyi pop şarkılarıdır ama etrafta yüzlercesi var o şarkılardan. Hatta albümden en sevdiğim şarkısı Till the World Ends, Keisha bestesidir.

Bundan sonra abudik gubidik pop şarkıları yerine daha kalıcı işlere imza atmayı başarabilirse bir şansı olacaktır. Ama o şarkıları kaldıracak ses, yorumlayacak müzik aşkı olduğuna inanmıyorum. Artık iki çocuklu bir anne olarak zamanla unutulacaktır.