bugün

uludağ sözlük moderasyonu

artık ne yaptıkları hakkında hiçbir fikrimin olmadığı yönetici grubu. yazarların silinmesi için ne gerekli ? sözlükte yazar sayısı arttıkça daha çok tık alacak, daha çok reklam alınacak, google'da daha üst sıralarda çıkacağız diye mi yazıların içeriklerine göre kimseye müdehale edilmiyor ?

örnek vermek gerekirse caesarrige nickli yazarın* entry'lerinden rastgele 3-4 tane seçseniz bile bu ve bunun gibileri sözlükte tutmanın ne kadar gereksiz olacağı anlaşılacaktır. adamın yazdıklarında bırakın sözlük formatını, tc kanunlarına göre bile suç olan ne ararsan var. "suçu ve suçluyu övmek" mi istersin, "halkı kin ve düşmanlığı sevk etmek" mi dersin, "nefret söylemi" mi "ırkçılık" mı, "cinsel aşağılama" mı daha aklınıza ne gelirse hepsini özenle icra ediyor ve hala burada barınabiliyor.

kendisi gibi daha yüzlerce liseli yazar müsfettesi yüzünden (bak gene yazar dedim ama sözlük formatında üyelere yazar dendiği için mecburen diyorum) artık sol frame'de gördüğümüz başlıkların yarısından fazlası ya belli bir etnik ya da dini kimliği aşağılayan, ya cinsel ayrımcılık yapıp kadınları aşağılayan, ya inci sözlük tarzında anlamsız mantıksız seks içerikli cümleler olan ya belirli siyasi grupları aşağılayan(eleştiren demiyorum bakın direk aşağılayan, hakaret eden) başlıklarla dolmaktadır.

evet şu an belki de türkiyedeki 2. en kalabalık sözlüğüz ama kalite olarak ilk 5'te olmadığımıza kalıbımı basarım.