bugün

james harden

kanımca oklohoma city'nin sahip olduğu en büyük lükslerden birisi. neden mi? harden'in en az 10 maçını canlı izledim bugüne kadar. zaten 2 senedir nbade adam. tüm batıda kenardan gelip onun kadar etki edebilen bir 2 numara olduğunu düşünmüyorum. ha bir de manu ginobili reyiz var. ama adamın misyonu o. zaten göstermelik bir savunma için thabo sefolosha'nın neden ilk 5 başladığını asla anlayamadım o takımda.

şimdi bu abi için söylenen laflar "beklenen patlamayı yapamadı" ve "istikrarsız" idi. bense bu adamda bi işler olduğunu o sakalıyla usame bin laden'e ne kadar benzetirsem benzeteyim ilk görüşte anlamıştım.

bence bu eleştrilerin yapılmasının başlıca sebebi lottery pick olarak, hem de 3. sıradan seçilmiş olmasıydı. baskı büyüktü. e bir de yanına ligin sayı kralı* ve takımın 2. yıldızı olan görece bencil bir point guard* ile oynarken nasıl gösterecekti ki kendini?

ammavelakin kendisini bu playoff'ta çok da iyi kanıtladı eleştirenlere. bilhassa memphis ve dallas serisinde takımı ne zaman ona ihtiyaç duysa 20 saniye top sektirip 4 saniyede isolation oynayan russell westbrook'un aksine, topu eline ne zaman alsa yaratıcı olmaya çalıştı. durant'i dahil etmeye çalıştı. şimdi bunun antitezini düşünen insanlar bana koç scott brooks'da da suç var demesinler. bu adam skorer olmasına rağmen bunu yapabiliyorsa sezon içinde 8 asist ortalamasıyla oynayan bir guard da pekala yapabilmeli. ha brooks adam değil orası ayrı.

sözün özü. ilk 5'i hak eden, oyunu kafasıyla oynayan*, ortalama üstü atlet ve şutör bir swingman'dir. eğer ki birisi -görünen o ki o kişi koç brooks değil- russell westbrook'a topu paylaşmasını söylerse tüm takım bir seviye üste çıkabilir.