bugün

apoyu kim asmadı

elinizdeki çöpü kendi gözünüze sokacağınıza alıp yeri biraz eşeleseniz derim. belki bir faydanız dokunur. belki bir iş yapmış sayılırsınız da yoldan geçende tanrı selamı verir.

meselenin bu yanıyla ilgilendiğiniz kadar gerçek yanlarıyla ilgilenseniz belki de ağzınızdan barışın dili çıkarda, daha fazla gencin berhava olmasını engellersiniz.

birileri, biz bu meseleyi kullanıyoruz diye bas bas bağırırken, yazdıklarınızla sizlerin benide kullanın yakarışlarını ve çabalarını anlamak inanın mümkün değil.

egemenlik, gerçeklerin üzerini bir örtüyle örtmeye çalışır ki biz görmeyelim diye. örtünün üstündekilerle yetinelim diye. tansu çiller veya bahçeli bir çok konuda asgari ölçütlerde hem fikirken onları bahsettiğiniz konuda farklı oy kullanırken görmek sizleri hiç mi düşünmeye sevketmiyor? çiller'ki çıkıp,"6-7 eylül'ü size tekrar yaşatırız" deme cüretini bile gösterirken bahçeli'den bir adım ileri bile gidebilendir.

abdullah öcalanı kimin asıp asamadığıyla değil, bu kan nasıl durur, bu halk nasıl barışır olmaktır ilgi alanımız. bu anlamda barışın dilini kurmaktır bu oyunlara en iyi cevap.

çöpü kendi gözümüze sokmaktan vazgeçelim. birileri yeterince sokuyor zaten.