bugün

bordo bereliler

bordo bereliler

alman general gehlen tarafından kurulan nato içerisinde sovyetler birliği'ne karşı oluşturulan kontrgerillaların türkiye kolu.bu nato yapılanmasının genel adı gladio'dur. eski adı özel harp dairesi iken yeni ismi özel kuvvetler komutanlığıdır. yine öhd iken tuğgenerallik idi, ökk ise bir korgenerellik şeklindedir.
gehlen 1946 dan sonra sovyetler birliğinin çeşitli ülkelerdeki uzantılarına, komünist örgütlere karşı bir kontrgerilla birliği oluşturdu. bunlar soğuk savaş şartlarında; suikast, sabotaj gibi operasyonlarla ilgili eğitim aldılar. ilk italyada kuruldu.
türkiye natoya girdikten hemen sonra aralarında alparslan türkeş'in de bulunduğu ilk türk kontrgerillalar eğitimlerini abd'de aldı.
komünist örgütlerle mücadele etmek için beyaz kuvvetler isminde öhd'ye bağlı sivil bir yapılanma da kuruldu. ayrıca türkeş ülkücülere kontrgerilla eğitimini illegal olarak ocaklarda verdirdi. 1980 sonrasında türkiyede komünist hareket bitince türk gladiosu işsiz kaldı. onlar da potansiyellerini bugün derin devlet denilen şeyi oluşturmaya harcadılar. ülkücüler mafya oldu, kontrgerillalar da ülkenin yüksek menfaatlrine çeşitli şekillerde hizmet ettiler. uyuşturucu, silah kaçakçılığı, fuhuş, kumar...vb konularda uluslararası yer altı güç engelerine ülkemiz de karıştı. bugün geldiğimiz noktada italyan mafyasından sonra en büyük mafyayız.
1990 yılında sovyetler birliği dağılınca gladioya gerek kalmadı. italya, fransa, almanya ve avusturyada skandallarla gladio teşkilatları kapatıldı. ancak artık tek kutup olan amerikanın mütefikleri israil, ingiltere ve türkiye gladiolarına dokunulmadı. bugün avrupanın hiç bir ülkesi bırakın özel kuvvetleri sıradan bir savaş yapabilecek orduya sahip değildir.ancak ingiltere, israil ve türkiye'nin özel kuvvetleri ruslar ve delta force ile birlikte dünyanın en gelişmiş kontrgerillalarıdır. türkiyede diğer 4 ünden açık ara öndedir. türk bordo berelilerinin benzeri dünya üzerinde mevcut değildir."zoru başarırız, imkansız zaman alır"
türk gladiosu 1990dan sonra niye dağıtılmamıştır, hangi amaçlara hizmet etmiştir konusu isebiraz karışık. kuzey ırak, azerbaycan, susurluk, doğu türkistan meseleleri konuşulup durur. pkk ile resmen mücadele edilmiş, türk kontrgerillalarının başarısı bir kez daha kanıtlanmıştır. öcalan'ı abd teslim etti ama, suriye'de 0 500 kg c-4 ü biz patlattık, rusyada,italyada öcalan'ı biz barındırmadık. zaten abd istemese yakalasak bile geri verirdik, o diplomatik bir mesele, bordo berelinin işi değil. çuval olayı da diplomatiktir, kurtlar vadisi de.