bugün

game of thrones

ilk 4 bölüm itibariyle aksiyon göremeyen ve bundan sıkılan arkadaşlar kitapların varlığından haberdar olmasa gerek. Arkadaşlar bu dizi george r.r martin 'in ''şimdilik''' 7 kitaptan oluşan fantastik serisinden uyarlama bir yapım ve 7 sezon olarak düşünüldü ,zaten ilk bölümü yayınlandıktan hemen sonra 2.sezon onayı alması da bunun göstergesi.

ilk kitabı okuyan birisi olarak olayların dizide nasıl işlendiğini ne kadar gerçeğe bağlı kalınarak uyarlandığını rahatlıkla çözebiliyorum , o kadar fazla hanedan ve karakter var ki yazar bunları anlatabilmek için kitabın sonuna kim kimdir diye bir bölüm açmayı da ihmal etmemiş , hal böyleyken hiçbir karakteri daha tanımadan etmeden daha ilk sezonun 4 bölümünde aksiyon yok yæ diyenler game of thrones değil bi zahmet kurtlar vadisi filan izlesin.

--spoiler--

akgezginler ve targaryen hanedanı krallık için şu an tehdit oluşturmakta , lannister hanedanı içten içe krallığı kurutmakla meşguller ve hala 7 krallıkta targaryen yandaşı kral karşıtı hanedanlar bulunmakta.

savaş sözcüğünün bile savaş nedeni sayıldığı bu topraklarda asıl kıyametin ne zaman kopacağını hep birlikte göreceğiz , ilk sezonda görmeme ihtimalimiz bile var (ilk sezon toplam 10 bölüm olarak yayınlanacak ) , ama 5. bölüm itibariyle dizinin ısınacağını söyleyebilirim , bu bölümle birlikte yavaş yavaş kılıçlar çekilmeye başlıyor.

--spoiler--

ve tabi winter is coming.