bugün

tarot

Tarot destesi Büyük Arkana (22 kart) ve Küçük Arkana (56 kart) olarak ikiye ayrılır.

Büyük arkana özel ve anlamlı durumları tanımlamaktadır. Romen rakkamlarıyla 0 ve 1-21 olarak numaralandırılmışlardır. Bu destede, Deli, Büyücü, Başrahibe, imparotiçe, imparator, Başrahip, Aşıklar, Savaş Arabası, Kuvvet, Münzevi, Kader Çarkı, Adalet, Asılmış Adam, Ölüm, Denge, Şeytan , Yıkılan Kule, Yıldız, Ay, Güneş, Uyanış ve Dünya kartları bulunmaktadır.

Bu kartlar hayattaki derslerin manevi anlamlarını gösterir. Kartlar ayrıca, psikolojik karakterin, maneviyet ya da ruhumuzun farklı kısımlarının tasvirleridir.

Küçük Arkana ise 56 karttan oluşmaktadır. 10 kart Asalar, 10 kart Kılıçlar, 10 kart Kupalar, 10 Tılsımlar ve geriye kalan 16 kart ise Saraylı Kartları'dır. Küçük Arkana günlük yaşamımızdaki koşulları ve olayları anlatır.

Asalardan oluşan kartlar; başarı, savunma, mücadele etme ve rekabeti anlatmaktadır. Kupalar; sevgi alışverişini ve sevdiğimiz birini çevreleyen olayları gösteren hayatın duygusal yönleriyle ilgilidir. Bu kartlarda hayatımızın iniş, çıkışlarını, ilişkileri, aşkı ve aileyi görürüz. Kılıçlarda ise problemnler ve güçlükler ana temalardır. Tılsımlar ise bize hayatın pratik, gerçekçi maddesel yönünü göstermektedir.*