bugün

ygs ye yönelik komplo teorileri

ygs'nin yapılmasından sonra ortaya çıkan kafa karışıklıkları ve kuşkuların, olayın ne olduğunu görmeye çalışırken, olayların beklenenlerinin ötesinde mekanizmalar aramak sonucunda varılan çıkarımlardır.

kullanılan boya ve tuvalinde arkasına geçerek, eğer tablonun duruşunda bir bozukluk varsa bunun tablodan değilde aslında ona neden olan duvardaki pütürleri görmeyi gaye edinen insanların fikirleri. ülkemizde çoğu zaman işkembeden sallamakla eşdeğerdir, dünya konjonktürünü analiz kabiliyeti olmayan kişilerin beyinlerinde filizlenince.

komplo teorileriyle ilgili bir olgu alıp onun üzerinden fantezi yapmaya devam edelim. son zamanlarda ülke gündemimize oturan pekte artık kalkacağa benzemeyen,ülkedeki her on kişiden birini nerdeyse doğrudan ilgilendiren aslında dolaylı yollardan tüm halka mal olan bir güven kaygı, güven ortamının bozulmasına sebep olan malumunuz, iddaa edilen ygs şifre skandalı. kurumun yöneticisinin çıkıp tatmin edici bir açıklama yapamadığı, hergün biraz daha kafa karışıklığı olan bir haberin yapıldığı, tatmin olacaksa bir kesim akp seçmeninin tatmin olduğu, chp seçmenin asla ikna edilemiyeceği bir ortamdayız ve insanlar öfkeli ve giderek öfkeleniyorlar. ilk önce ülkede kpss skandalı ardı sıra ygs skandalı , tusta dönen efsaneler, ertelenen sınavlar, atanamayan işsiz insanlar ve yaklaşan bir seçim...

ösym başkanın ufak bir açıklamasından ufak bir parçayı çekip, bunu seçimlerle birleştirip nasıl bir seçimin kaderiyle oynanabilire dair ev yapımı bir komplo teorisi elde edeceğiz. lütfen bu kalıbı ota boka uygulamayalım zira bir süre sonra haklı olma çizgisinden öte, kendi yaptığı bokun bile arkasında amerikayı araması gibi hoş olmayan paranoyak bir ortam yaratıyor.

efendim ösym başkanın kafa karıştıran şu basına dağıtılan kitapçık mevzusuna dönecek olursak burada bu kitapçığın birinin işgüzarlığı sonucunda bu şekile geldiğini söylüyor. pekala biz bu işgüzar kişiyi seçime yaklaşan dönemde akp den intikam almaya çalışan türkiye'nin dinamikleriyle oynamaya çalışan bir gücün uzantısı olarak alırsak ortaya muhteşem bir altından kısa sürede çıkılamayacak seçim sürecinin göbeğinde gitgide hükümete güven kaybettiren bir senaryo çıkar ki, buda oy verirken stratejisi olmadan tepkisel oy veren halkımı yönlendirmek için muhteşem , ucuz , etkili bir yöntem olacaktır. yöneticiler önlemlerini almazlarsa sebep ne olursa olsun bizden uyarması tepkisel yaklaşımı sandıkta göreceklerdir.

yukardaki örnek bir komplo teorisi olabilir. lakin kadrolaşmanın her kuruma sıçradığı bir ülkede sınav sisteminin içinde de birilerine peşkeş çekilmesi yüksek ihtimaldir.

hoş, ortamı şu karikatür özetler.
http://www.ensonhaber.com...ili-yapti-2011-04-13.html