bugün

kanal istanbul

proje üretmek beklenen birşeydir hükümetlerden halkları için. bunu yaparken kaynakları en doğru yerlere, en adil şekilde, ihtiyaç mı bu değil mi diye gözetildikten sonra yapılması beklenir. gelgelim malum seçim atmosferine girmekte olan ülkemde başbakanın açıklamayı ertelediği, dikkatleri üzerinde tutmaya çalıştığı, sürekli reklamını yaptığı bir proje var. sürekli spekülasyonla dönen bu konu hakkında bugün fatih altay'lı yazdı habertürkte.

türkiye'nin çılgın projesi olması ihtimal 1-2 milyar dolarlık dubai vari bir ada projesinden bahsediyor yazısında.
http://ekonomi.haberturk..../haber/622940-super-proje

projenin bu olup olmasından çok kulağımızı tırmalayan bir unsur var projenin pr çalışmasında. projenin çok çılgın olması. tdk kurumu çılgın için çok büyük, olağanüstü, aşırı tanımı yapıyor. peki bu ülkenin heleki bahsedilen adanın yapılacak olduğu yeride istanbul civarı olduğu görünmesine bakılacak olursa, deprem gerçeğini de unutmadan acaba beklenen büyüük istanbul depremi varken kaynakların konut sağlamlaştırma yönlendirilmesini yapılıp yapılmamasını bir kenara bırakıp yapılan yapının depremin geliyorum dediği bir alana yapılması ne kadar doğru olup olmadığıdır. uzaydan görünecek bu adaya acaba halk gidip görebilecek midir ki sen bu halkın parasını çılgınlıklara harcayasın.

halklar hükümetlerinden değil , hükümetler halklarından korkmalıdır. sesinizi çıkarmazsanız hukukunuzu, sağlığınızı, güven ortamınızı alırlar korku imparatorluğu kurup üzerine ortaya çıkıp çılgın çılgın atarlar.