bugün

bağımsız kürdistan

kürtlerden çok israil ve abd'nin çıkarına hizmet edecek bir devletcik olacaktır.

neden;
abd petrol için ırak'a girdi, binlerce askerini kaybetti milyarlarca dolar harcama yaptı ve bir sürü asker daha kaybedecek böyle giderse.

tamam kürtler bağımsız kürdistan'ı kurdular, petrol bölgelerinide dahil ettiler, petrol için kendi vatandaşını ve milyarlarca dolarını gözden çıkaran abd bu kurulan devlete ne kadar özgürlük tanıyacak.

kürdistanda kürtleri çalıştıracak ama petrolü, doğal zenginliklerini kendisi kullanacak, ee bunun neresi özgürlük.

israil bu bölgede menfati gereği kürdistan devletinin kurulması için çaba sarfediyor, peki neden;
iran ile israil arasına bir nevi canlı kalkan oluşturuyor ve iran'a karşı burdaki kürtleri kullanmayı planlıyor ve arz-ı mevud için bölgede güclü devlet yerine küçük zayıf devletler istiyor kürdistanda bunlardan biri.

saddam'ı yıllarca iran'a karşı kullanan ve zamanı gelincede hiç çekinmeyen abd değil midir?

tarih tekerrür ediyor bu seferki aktörler barzani ve talabi, ikisininde sonunun saddam gibi olacağı aşikar. ama bunu görmek istemeyen bu iki kürt lideri ellerine verilen sınırlı miktardaki gücün sarhoşluğu ile sanki bölgenin süper gücleri olmuşlar gibi hareket edip kendi sonlarını hazırlıyorlar.

bu sefer karşılarında kendilerini koruyacak bir ülke bulamayacaklar.

kurulacak ülkenin konumuna bir bakalım, kuzeyde türkiye, doğuda iran, batıda suriye, güneyde ırak. bu ülkelerin tamamı bağımsız bir kürdistan'a karşı olan devletler, eskaza kuruldu bu hükümet, kimle ticaret yapacaksın, petrolü kime satacaksın, dünya piyasasına nasıl sokacaksın. mecburen abd şirketlerine boyun eğip elindeki petrolü ucuzdan satmak zorunda kalacaksın.

ehh güzel bir bağımsızlık, kürtlerin sonunu getirecek bir oluşum.
ırkçı biri olmuş olsaydım kesinlikle bu devletin kurulmasını isterdim, isterdim çünkü tarih sahnesinden kürtlerin silinmesi hızlanmış olurdu.