bugün

vkontakte

eski doğu bloğu ülkelerinde (özellikle rusya ve ukrayna) epey popüler olan bir nevi rus facebook'u. yabancı bir arkadaşımın* bilgilendirmesiyle haberim olmuştu kendisinden. içerisinde daş gibi, huri gibi, melek gibi kızlar görebilirsiniz.

buradaki bayan nüfus, facebooktaki yerli-yabancı bayan popülasyonunun tam tersine, eklediğinizde sizi terslemiyor ve anlınıza direkt sapık etiketini yapıştırmıyor. arkadaşlık teklifini kabul ediyor* ve hatta muhabbeti de kendisi açıp*, sürdürüyor.
aynı zamanda kendileri fotoğraflarını da saklamıyor. yani arkadaşınız olmayan bir kişinin fotoğraflarını da gayet rahat bir şekilde görebiliyorsunuz.

ayrıca müzik ve video arşivi de vardır bunların. yani dilediğinizce dinleyebilirsiniz istediğiniz sanatçıyı. telif hakkı diye bir şeyden haberleri yok sanırım. mesela şimdi "barış manço" yazdım. 119 tane şarkısı çıktı. bir nevi fizy gibi de kullanılabilir bir sitedir. ayrıca Vkontakte Music Downloader ile burada dinlediğiniz müzikleri kolayca bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Vkontakte Music Downloader bir google chrome eklentisidir.
galiba artık referans sistemine geçmişler. telefon numarası felan da giriyormuşsunuz. galiba kıro akınını durdurmak için böyle bir yolu tercih ediyorlar. eh "adamlar haklı beyler"...

edüt büdüt : russian enstitute serisi bile var bea!