bugün

fukuşima da meydana gelen nükleer sızıntı

hakkında bugün itibariyle ulu sözlükte entry girilmeye gerek görülmemiş sızıntıdır.

öyle ya hepi topu acil soğutma ünitelerinin çalışmasına engel olan bir elektrik kesintisi yaşanmakta. dahası bu ünitelere elektrik çekilmesine karşın patlamadan sonra enkaza dönen 3 nolu reaktördeki çatlaklardan dolayı soğutma suyu biriktirilemiyor. helikopterlerle su dökülmesi projesinden vazgeçilmişti ancak 12000 dereceye yaklaşan yakıt çubuklarını soğutmak için başka da çare bulunamıyor.

tüm dünyanın gözü önünde bir çevre felaketi, dahası insan yaşamını kökünden etkileyebilecek bir facia yaşanırken bazılarımız bu olaydan istifade rte'ye laf sokma derdinde. neymiş tüpe benzetmişmiş, bu nasıl başbakanmış! diğer bir kesimin ise zaten umrunda değil, japonya uzak zaten değil mi? bize zararı olmaz he mi evladım?

işler yolunda gitmezse yayılacak radyasyonun ve patlama sonucu japonya'nın haritadan tam anlamıyla silinme ihtimalinin ne kadar umrunuzda olduğunu bilmiyorum. ama bu durumda halen daha "ehe ehe bi bok olmaz yeaaa" diyen apaçileri, greenpeace ile birlikte geçirdiğim onca senede sayısının gittikçe arttığını gördüğüm "nükleer enerji destekçisi" zırcahilleri ve "sözde" nükleer karşıtı gibi davranıp aradan hükümete laf sokma çıkarcılığına düşen yılmaz özdil karakterli yavan karakterleri gördükçe üzülüyorum. size değil ama...