bugün

ileri demokrasi

Birilerinin canını sıkacak yazılar yazılınca evinin kapısını çilingirlerle kırıp arama yapma.yazmayacaksın arkadaş!canımızı sıkmayacaksın! yoksa gazeteci mazeteci demez alıp götürürüz.
görsel medya kanallarını eline geçirip sadece eline geçirenin propagandasını yapma, diğer olaylara, görüşlere dair zerre kadar haber izleyememe! ya da son yıllarda yükselen saçma sapan programlarla halkın beynini uyuşturma, soranlara " e halk bunu istiyor kardeşim" cakalarını satma!
hukukun üstünlüğü ve tarafsızlığını hiçe sayma!
aynı görüşte olmayan ya da senin gibi müslüman olmayanı fişleme, elinden eğlencesini, alkolünü alma. içmeyeceksin arkadaş!
seninle aynı görüşte olmayan öğrencileri yaftalama, sesini biraz yükselene şiddet uygulama! eylemmiş, protestoymuş.. adamın götünden kan alırız biz, yapmayacaksın arkadaş!
sesi çıkmıyor diye, -ki çıksa nafile- halkın ekonomik durumunu hiçe sayarak zamınımamını dayama. ödeyeceksin arkadaş!
bir takım ülkelerden emirler alıp kanunu kitabı değiştirme, dünkü katili tepene çıkartarak sayınlaştırma. işin boktan yanı da hala o ülkeler tarafından iplenmeme, avrupa birliği hayallerinde yaşama. kandırılacaksın arkadaş!
kadınlara sözde pozitif haklar vererek kanunları değiştirme, sırtından köteği,karnından bebeği eksik etmeyen heriflere göz yumma, sesini çıkartmama. görmeyeceksin arkadaş.
sanatı ve sanatçıyı hiçe sayma. emir aldığın ülkelerin korumak için canla başla çalıştığı kültürel mirasların içine sıçma; babasının malı ya ister korur ister sıçar, sen kimsin?! sanatçıları it hesabına almama üstüne üstlük bir de karalama ya da bu ve türevlerine sergilerde, açılışlarda sopayla, taşla saldıranlara göz yumma!
göz göre göre yasa dışı örgüt üyelerini dışarı salma. ha pardon, suçululuğu ispatlanana kadar herkes masumdur! kanacaksın arkadaş.

hülasa, inanılmaz über işleyen bir demokrasimiz var dostlar, adı da ileri demokrasi. korku imparatorluğuna dönüşmüş bir ileri demokrasi! avrupa bile bize yetişemez, yersen! yiyeceksin arkadaş!

edit: kapı çaldı, götürmeye geldiler sandım. bugün olmaz, belki yarın!