bugün

defne joy foster

Allah bazı kişileri önce çok daha ünlü hale getiriyor, çok daha tanınır hale geliyor. Ardından ölümüyle küçüğünden büyüğüne, ünlüsünden ünsüzüne büyük bir ibret oluşmasını sağlıyor.

Bu barış akarsu isimli kişi de de böyle olmuştu. önce herkes tanıdı. sonra ibret dolu bir ölümle herkesin bu ölümü düşünmesini sağladı. Hatta 5-6 gün düşündürdü.

Burada o kişi dinli mi dinsiz mi, iyi biri mi kötü biri mi o değil söylemek istediğim. Sadece ünlülerin ölümünün insanların üzerindeki etkisine dikkat çekiyorum. Allah günahlarını, aşırılıklarını affetsin.

ışığı bol olsun, çok şöyleyi çok böyleydi konuşmaları şu aşamadan sonra çok çirkin, yakışıksız. Burada herkes kendi açısından olaya bakmalı.

ölüm işte insana böyle yakın. istediğin kadar enerjik ol, genç ol, başarılı ol, zeki ol, sağlıklı ol vs... bir saniyede diğer tarafa geçiş yapabilirsin. hepimizin kaç kez kalbinin atacağı, kaç yıl kaç gün kaç saniye sonra öleceği Allah katında belli. bazısı için, belki de benim için, çok çok yakın.

ona göre davranmak lazım, dünyaya, okula, kızlara, erkeklere vs kendini kaptırdığın anda da Allah canını alabilir. 3-5 saniye beyine kan gitmemesi yeterli..

Eski bir arkadaşım bir yazı yazmıştı bu sözlüğe aklıma o geldi, arada okumanızı tavsiye ederim...

(bkz: tüm sözlük yazarlarının ölecek olması)