bugün

sovyet sosyalist soykırımlar birliği

1917-1991 yılları arasında demir yumrukla yönetilmiş olan dünyanın en büyük korku imparatorluğu olan sovyetler birliği'nin asıl adıdır.

sovyetler birliği komunist partisi'nin kanla yazılmış soykırımlar destanı şu bölümlerden oluşur;

a) ahıska türkleri soykırımı; öz be öz türk olan ahıska türkleri'nin 2. dünya savaşının başlamasıyla birlikte yerleşik olduğu yerlerden sürülerek uğratıldıkları soykırımdır. yerlerinden yurtlarından edilip sovyet rusya'nın dörtbir yanına dağıtılan ahıska türkleri'nin çok az bir kısmı günümüze ulaşabilmişlerdir. 1 milyon ahıska türk'ü bu soykırımda katledilmiştir.

b)kırım tatar türkleri soykırımı: kırım tatarları'nın nazi almanya ile işbirliği yapacağı düşünülerek yapılmış soykırımdır. 1.500.000 kırım tatar türk'ü katledilmiştir.

c)lapon soykırımı: finler'le işbirliği yapıyor bahanesiyle binlerce lapon sibirya'ya gönderilmiştir.

d)yakut türkleri soykırımı: 100-150.000 yakut türkü'nün katledildiği soykırımdır.

e)polonya soykırımı: ikinci dünya savaşı'nın başlangıcında nazilerle ittifak imzalayan sovyetler'in milyonlarca polonyalı'yı katlettiği soykırımdır.

f)don ve kuban kazakları soykırımı: tatarlara yapılan soykırım ile aynı şey bahane edilerek uygulanmış soykırımdır. 100.000 kazak katledilmiştir.

g)baltık halkları soykırımı:sovyetler birliğine katılmak istemeyen baltık halklarına karşı uygulanan soykırımdır. baskı ve sürgünlerle 400.000 leton, litvanyalı ve eston katledilmiştir.

h)ukrayna katolik soykırımı: dini yasaklayan sscb'nin imza attığı ve 250.000 ukrayna katoliği'nin katledildiği soykırım.

g)ukrayna kırımı ya da holodomor: sovyetler'in ukrayna ulus bilincini sıfıra indirmek adına imza attığı tarihin en vahşi katliamlarından biri. 10-12 milyon ukraynalı katledilmiştir.

i)kamuk-altay soykırımı: altay türkleri'ne ikinci dünya savaşı esnasında yapılan soykırımdır. 80.000 altay türkü katledilmiştir...

j)çeçen-inguş soykırımı: 500 bin çeçen ve inguş'un sürgün edilmesiyle gerçekleştirilen soykırım.

k)çerkes soykırımı: kafkaslar'da uygulanan bir diğer sistematik soykırım. 2 milyon çerkes katledilmiştir.

l)karaçay türkleri soykırımı: 30.000 karaçay türkü'nün sürgünlerde katledildiği soykırımdır.

m)volga germen soykırımı: slav olmayan az sayıdaki volga germenlerinin nazi saflarına geçeceği düşünülerek yapılmış ve 40.000 germen'in kurşuna dizilmesiyle vahşete dönüşmüş soykırımdır.

görüldüğü üzre komunist parti propagandaları yaparak "halkların kardeşliği" zırvaları söyleyen zevatlar bu konulara hiç değinmezler nedense.
bu konulardan bahsedildiğinde ise kendilerinin farklı komunist anlayışa sahip olduklarından dem vururlar ama bir yandan da sovyetler birliğine laf söyletmezler.

yazık...
hepimiz ermeniyiz diye bağıran yavşakların biri de çıksın "hepimiz ukraynalıyız" yahut "hepimiz ahıska türkü'yüz" desin dişimi kırarım...

düdüt: birileri aşağılarda soykırım tanımları yapıyor ve ekliyor..."madem soykırım var bugün neden polonyalılar, çerkezler hayatta" diye...
farkındaysanız naziler de yahudilere soykırım yaptı ama yahudiler yok olmadı, keza kızılderililer ve cezayirliler de öyle...