bugün

laik devlette zorunlu din dersi verilmesi

şanslı bir çocuk olarak hep iyi okullarda okudum ve tüm din kültürü ve 'ahlak bilgisi' öğretmenlerim modern insanlardı. hal böyle olunca o dersten ne yazılı oldum ne bir zorlama gördüm. lise3 de sürekli ders çalıştığımız için hiç bir derse girmedik tabi ama o zamana kadar hep kendi isteğimle gittim o derslere çünkü o dersler sadece din dersi değil üniversitedeki etik dersinin bir küçük hali olan ahlak bilgisi dersiydi. ordan burdan, güzel şeylerden, insanlara faydalı olmaktan(tüm dünyadaki tüm dinden insanlara, sadece insan oldukları için), dünyada can taşıyan en ufak şeye zarar vermeyip onlari sevmekten konuşmayı çok severdim. bunda ne kötülük vardı sonuçta. tamam belki zorlamayla bişeyler yapmaya çalışan öğretmenler vardır ama bu sadece bu derse özgü değildir. üstelik bu dersten istenildiği taktirde muaf da olunuyor öbür derslerde böyle bi şans da yok. üstelik başarısız olursanız sınıfta kalma ihtimaliniz de oluyor.
dünyada ülkelerin ilerlediği onca alan varken birileri bi şeyler çıkarıyor insanlar da bunların peşinden gidiyor gibi geliyor bana. kaçınız aids in tedavisinin bulunduğunu duydu?
"insanlar düşünceleri kadar büyüktür." ufak insanlar gibi ufak işlerle uğraşmak en azından bana yakışmaz. bu tartışmanın saçmalıktan öte bir şey olmadığını düşünüyorum.