bugün

ön sıradakiler vs arka sıradakiler

ön sıra öğrencisi her daim öğretmenin gözü önünde olacağından yaramazlık yapması, dersten kaytarması söz konusu olmayacaktır. ama arka sıra öğrencisi yer yer kafasına göre davranış sergileyecek, öğretmenin denetiminden alabildiğince uzak kalacaktır.

-ön sıra öğrencisi davranışlarını mekanikleştirmek zorunda kalacağından yer yer asosyal durumlara zerkolacaktır. ama arka sıra öğrencisi ortamdan ortama, muhabbetten muhabbete akabilecektir.

-ön sıra öğrencisi "özgür" değildir. arka sıra öğrencisi ise özgür sularda kulaç atar.

-ön sıra öğrencisi "ödev yapmama zevki"ni bile doğru dürüst tadamazken, arka sıra öğrencisinin ise ödevle pek işi olmaz.

-ön sıra öğrencisi defterine sadece ders notları tutarken, arka sıra öğrencisi istediğinde yanındakilerle yazışabilir. manitaya mektup-şiir bile yazabilir.

-ön sıradaki "öğretmen her an beni kaldırabilir" korkusuyla gerim gerim gerilirken, arka sıradaki ise çok güzel komufle olabilmektedir.

-ön sıradaki, arka tayfanın tahtayı iyi görememesi sebebiyle sık sık "koca kafalı" tarzı nitelemelere maruz kalırken, arka sıradaki tahtayı iyi göremese de bu onun için dert edilecek bir şey değildir.

-ön sıradaki her ne kadar öğretmenle "samimi" olma "şerefine" nail olsa da, zamanla bu durum gizem mizem bırakmayacak, öğretmenin gözünde o öğrenciyi sıradanlaştıracaktır. ama arka sıra öğrencisi öğretmenin gözünde öyle ya da böyle gizemini bir şekilde koruyacaktır.

-ön sıra öğrencisi için kopya pek söz konusu değildir. ama arka sıradaki kopyanın gözüne gözüne vurur.

-ön sıra öğrencisi "inek"tir. arka sıra öğrencisi "kanka".

-ön sıra öğrencisi "çete" üyesidir. arka sıra öğrencisi "çete" lideri.

-ön sıralarda popülizm yaşanır, yüzlerde maskeler takılıdır. arka sıralarda hayatın ta kendisi...